Terrengsykkelferie

Terrengsykkelferie

Terrengsykling er regnet som all sykling utenfor asfaltert vei, og er tilpasset alle nivåer.

Utforsykling er ikke alltid bare for de råeste, noen steder tilbyr utfordrende lek og moro for alle! Løypene er laget for å passe alle ferdigheter og nivåer, alt fra teknisk utfordrende for de mer erfarne til passe utfordringer for barn i alle aldre.

Terrengsykkelstier fører deg ofte langt inn i helt utilgjengelige områder for bil. Ta gjerne barna med på terrengsykling, eller utfordre deg selv i naturen.

 

Stivettregler

Terrengsykling skal være hyggelig for alle. Norsk Organisasjon for Terrengsykling har utarbeidet noen gode stivettregler:

  1. Vær hensynsfull og hyggelig i møte med skiløpere og gående.
  2. Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre.
  3. Ikke lag nye spor.
  4. Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.
  5. Unngå å sykle i skiløyper når det er gjennomslagsføre og du setter dype spor.
  6. Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.
  7. Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.
  8. Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.
  9. Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.
  10. Unngå de mest populære utfartsstedene i kjernetiden på lørdager og søndager og ellers når trafikken er stor i skiløypene.

 

Syklist Velkommen Reisemål

Her er et knippe steder og ruter som har spesialisert seg på å ta godt i mot deg som syklist, og de har også en del løyper og ruter som går utenfor allfarvei.

Velger du å legge sykkelferien til et Syklist Velkommen reisemål er du sikker på at du får vasket og tørket klær, spylt og låst inn sykkelen, lånt verktøy, sovet godt, smurt niste til neste sykkeldag. Og et område som byr på drøssevis av gode naturopplevelser, mosjon, utfordringer og spenning selvfølgelig.

Finn ditt Syklist Velkommen reisemål og spør etter de beste terrengsykkelopplevelsene for ditt nivå:

Reisemål

Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling, med både familiesykling, stisykling og ekstremsykling. Geilo er også et fint utgangspunkt for flere flotte sykkelruter som Rallarvegen og Hallingdalsruta (Oslo-Bergen), Numedalsruta og Mjølkevegen.

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet, i enden av Mjølkevegen og kort vei til endeløse herlige sykkelveier på fjellet. Et fantastisk område for barn på egen sykkel, med milevis med grusveier nesten uten biltrafikk og bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til komfortable overnattingssteder.

Grimstad

Mellom holmer og skjær, på nederste delen av det langstrakte land, ligger den idylliske byen Grimstad, med hvite trehus og mange sommerturister.

Grimstad har vakre naturområder, museer og andre ting som er verd å se og som er lett tilgjengelig med sykkel. Lang eller kort tur, langs strendene eller i innlandet, du velger selv. Bruk en hel dag på en runde, eller ta deg en treningstur. Velg selv etter form, vær og føreforhold.

Helgelandskysten

På Helgelandskysten kan du sykle uanstrengt fra øy til øy. Stopp ofte, rast på hvite kalkstrender, fyll lungene med salt havlukt og nyt de vakre fjellene rundt deg. Snart innser du at sykkel må være den beste måten å ta seg rundt på Helgeland. Det er du selv som bestemmer farten, og hvor anstrengende det skal være.

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg.

Smøla

Velkommen til Smøla – sykkelparadiset ute ved havet. Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med lyngheier og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla har norges største lavlandsslette – tenk opplevelsen av å sykle over […]

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis. Romantiske Rosendal Bluesbygda Skånevik Byen Stord Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik. Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland Lettvint ferdigpakka […]

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kanskje du skal prøve deg på Mjølkevegen fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres? Et flott tips til sykkelferie i Norge!