Bli Syklist Velkommen

Bli Syklist Velkommen

Vi vil gjerne ønske deg velkommen som Syklist Velkommen bedrift, sammen skal vi bygge Norge som en spennende sykkeldestinasjon med mange flotte opplevelser for syklister fra inn- og utland.

Syklist Velkommen er et internasjonalt kjent konsept som går under ulike navn. Hovedkategorier innen Syklist Velkommen konseptet i Norge er:

 • Syklist Velkommen Destinasjon
 • Syklist Velkommen Turistkontor
 • Syklist Velkommen Bedrift: hotell, hotell sport/trening, sykkelutleie

Vi har 9 Syklist velkommen reisemål, 7 Syklist velkommen turistkontor og 135 Syklist velkommen bedrifter fordelt på 9 fylker!

 

 Syklist Velkommen Destinasjon

Syklist Velkommen destinasjoner egner seg for områder som kan tilby et helhetlig produkt for basesyklister med ulike ruter, overnattingssteder og tilstrekkelig servicetilbud. Den største andelen syklister i markedet er basesyklister, slik at områder om ønsker å jobbe aktivt mot sykkelturister bør sikte seg inn mot dette nivået. Dette innebærer f.eks.:

 • Egen sykkelkoordinator som sørger for fokus på sykkelturisme på din destinasjon
 • Minimum 3 ulike turer/ruter – målet er at syklisten skal kunne tilbys en komplett sykkelferie på din destinasjon
 • Aktiviteter knyttet til lek på sykkel, som f.eks. downhill, BMX, trial, jump o.l.
 • Minimum 2 Syklist Velkommen overnattingsbedrifter – målet er at ulike typer syklister skal finne sin foretrukne type overnatting på destinasjonen
 • Sykkelutleie og verksted
 • kr. 15.000 pr. år i markedsbidrag

 

Syklist Velkommen Turistkontor

Syklist Velkommen turistkontor egner seg for områder som ligger langs en nasjonal og/eller regional rute og som ønsker å tilrettelegge for å dra nytte av syklister i området.

 • Tilknyttet en nasjonal og/eller regional sykkelrute
 • En eller flere Syklist Velkommen overnattingsbedrifter i destinasjonen
 • kr. 5.000 pr. år i markedsbidrag

 

 Syklist Velkommen Bedrift

Alle reiselivsbedrifter som ønsker å få flere syklister blant sine kunder, og som er villig til å gjøre en liten innsats for å kunne dra nytte av denne voksende kundegruppen, kan bli Syklist Velkommen bedrifter.

 • Hoteller og pensjonat
 • Camping og hyttegrender
 • Sykkelutleie og -verksted
 • kr. 1000 pr. år i serviceavgift

 

Noen av fordelene med å være Syklist Velkommen

Drahjelp av Norges kvalitetsmerke for sykkelturisme

Sylist Velkommen internasjonalt: Cyclists Welcome, Radfahrer Willkommen, Bienvenue Cyclistes, Fietsers WelkomKvalitetsmerket Syklist Velkommen tilsvarer internasjonale kvalitetsmerker for sykkelturisme som f.eks. Cyclist welcome, Radfahrer Willkommen og Fietsers Welkom.

Sykkelturister er vant til å søke etter bedrifter som ønsker syklister spesielt velkommen og gjør det også når de skal planlegge sin egen sykkelferie i Norge.

Sammen blir vi sterkere som tilbydere av sykkelopplevelser i Norge!

 

Dørskilt- klistremerker med kvalitetsstempelet Syklist Velkommen

Din bedrift får tilsendt ett stort og to små klistremerker med Syklist Velkommen logo som kan henges på utgangsdør, et vindu el.l.

Disse er laget i plastfolie med en slik kvalitet at de skal holde seg fine hele sesongen igjennom og være et kvalitetsstempel som viser syklister at bedriften er godkjent Syklist Velkommen.

La gjestene som kommer på sykkel føle seg velkommen til bedriften, selv om de kanskje ikke føler seg så presentable i vått og skittent sykkeltøy ved ankomst.

 

Profilering på www.cyclingnorway.no

Cyclingnorway.no kunne vise til 15% økning fra 2017 til 2018, med 45477 brukere og 107 157 sidevisninger i 2018. Statistikken viser at det ikke bare er de mest kjente rutene som Rallarvegen som blir vist, men i stor grad mindre kjente destinasjoner og ruter som er populære.

Din bedrift, destinasjon eller turistkontor blir profilert på våre nettsider med bilde, omtale og direkte kontaktinformasjon.

De nye nettsidene har fått langt bedre profilering av medlemsbedriftene enn tidligere:

 • direkte kontaktinformasjon
 • plass til mange flere bilder
 • (nesten) så lang tekst du vil på norsk og engelsk
 • kartvisning
 • tripadvisor-rating.
 • listet opp direkte på aktuelle destinasjoner og ruter slik at det er lett for potensielle sykkelturister å velge din bedrift som er Syklist Velkommen fremfor de som ikke er det

De som tilbyr sykkelpakker får også spesiell omtale, dette gjelder også de som deltar i sykkelpakker via turoperatører som Discover Norway og Telemarkreiser.

På våre nettsider skal syklister få hjelp til å planlegge turen selv – eller enkelt kjøpe en ferdigsydd pakke.

 

Medlemstilbud på annonser i Syklistene

SyklisteneSLF sitt medlemsblad går ut til 10 000 syklister i Norge 3 ganger i året med jevnlige reportasjer om sykkelturisme.

Syklist Velkommen bedrifter får 40% rabatt på hel- og halvsides annonse og 30% på kvartsides og åttendelsside, som gir følgende nettopriser:

Helside:               kr 10.800  eks mva (ord. 18.000)
Halvside               kr   7.200  eks mva (ord. 12.000)
Kvartside              kr  4.900   eks mva (ord. 7.000)
Åttendel               kr  2.800   eks mva (ord. 4.000)

Billig annonse på Syklistenes egne «Grønne sider»: Produktguiden med egen kategori for Sykkelferie / Sykkelturer.  Kun kr 1.950 eks mva for tre utgaver.
Tilbud på resterende to utgaver i 2019 = kun kr 1.300 eks mva.
Send inn logo og tekst til oppføringen.

Syklistene nr. 2 har materiellfrist 17. april og utgivelse 23. mai.
Høstutgaven har materiellfrist 6. august og utgivelse 19. september.

Se medieplan og mer informasjon her
Se produktguiden på Syklistenes «Grønne sider» her

Bestilling av annonse, kontakt:

Sissel Bjerkeset
Salgs- og markedsrådgiver
Magasinet Syklistene

Mobil: +47 922 10 891
E-post: [email protected]

 

Medlemstilbud på annonser i Lev Landlig

Våre annonser i aviser og sosiale medier har fokus på å gjøre Syklist Velkommen enda mer kjent i Norge, slik at våre medlemmer får best mulig drahjelp av Syklist Velkommen-merket.

Det er viktig at bedrifter og destinasjoner også markedsfører eget område slik at vi sammen får synergieffekter av  profileringsarbeidet. Sammen er vi sterke, og vi har fått god medlemspris på annonser i Lev Landlig som kommer våre medlemmer til gode.

Se knalltilbud med inntil 67% rabatt for Syklist Velkommen bedrifter i Lev Landlig!

 

Medlemstilbud på sykkelstativ fra Bikeep

Se spesialtilbud til Syklist Velkommen

 

Hjelp til å komme i gang eller videreutvikle destinasjonen og bedriften

For å ta godt i mot sykkelturister er det en del krav vi har satt. Dette er først og fremst en svært nyttig huskeliste over hva som er smart å gjøre for å tilpasse seg sykkelturister som målgruppe. Vi har delt opp i et sett av må-krav og ett sett av bør-krav. Alle må-krav, og minst 2 bør krav må oppfylles for å bli Syklist Velkommen.

Test hvordan din bedrift ligger an her:

Destinasjon

Hotell/pensjonat

Hotell/pensjonat som satser på sport/treningsgrupper

Campingplass/hyttegrend

Sykkelutleie

 

Prosjektledelse av konsulenter med erfaring innen sykkelturisme

Vi har et nettverk av konsulenter med erfaring innen sykkelturisme som sitter klar til å rykke ut til destinasjoner som ønsker å satse på sykkelturisme. Ved hjelp av nettverksprosjektordningen kan vi få gjort et godt stykke arbeid for å hjelpe destinasjonen i gang med sykkelturisme raskt og effektivt.

 

Syklist Velkommen logo til dine websider

Stiftelsen Sykkelturisme i NorgeVis alle dine potensielle gjester at du tar godt i mot syklister ved å legge inn Syklist Velkommen logoen på dine nettsider, i brosjyrer o.l.

Alle våre medlemmer får bruke denne som et kvalitetsstempel og signal til sykkelturister at her er de spesielt velkommen. Denne logoen er også designet med tanke på at den skal stå i stil med – og skape assosiasjoner til – sykkelskiltene til Statens Vegvesen, slik at sykkelruta går helt inn til din bedrift.

Høyreklikk på logoen til høyre, klikk “Lagre bilde…” og lagre på din maskin. Denne logoen er på 37 kb og 200 x 200 px.

 

Logo i trykkvalitet

Last ned STIN logo i pdf her Denne er stor nok til trykking (evt. høyreklikk på linken og velg “Lagre lenket innhold som…”).

 

Kunnskapsformidling fra andre i Norge og internasjonalt

I alle prosjekter vi deltar i prøver vi å videreformidle all vår kompetanse, tips og triks fra andre, forskning og annet som vi har opparbeidet oss angående sykkelturisme.

Her er litt av det som har blitt gjort i rapportform de siste årene:

Nordmenns bruk av sykkel i ferie/fritidssammenheng, 2009

Sommeren 2009 ble det gjennomført en undersøkelse av nordmenns bruk av sykkel i ferie/fritidssammenheng. Undersøkelsen ble gjennomført av TNS Gallup og Kaizen AS med finansiell støtte fra Innovasjon Norge og Statens vegvesen region sør.

En halv million nordmenn har syklet i ferien i Norge siste tre år

Resultatene fra analysen viser at omlag 500.000 nordmenn brukte sykkel i forbindelse med feriereiser i Norge de siste tre årene. Disse feriereisene sto for nesten 1 mill. overnattinger fordelt på egne feriehus og kommersielle overnattingsbedrifter. Driverne eller motivene knyttet til dette overnattingsvolumet er sannsynligvis ikke bare sykling.

Potensial for tredobling i det norske markedet

På spørsmål om framtidig bruk av sykkel på feriereiser i Norge er det hele 1,9 mill. nordmenn som svarer at de er meget eller ganske interessert i dette. Dette viser at det er et potensial på nesten en tredobling i dette markedet. Vel 60% av dette potensialet er såkalt basesykling med utgangspunkt i samme overnattingssted.

For å utløse dette potensialet trengs det både bedre tilrettelegging og mer informasjon om de ulike tilbudene/mulighetene. Stiftelsen Sykkelturisme (STIN) arbeider for å utvikle det norske sykkelferietilbudet og gjøre disse tilbudene mer synlig i Norge og utlandet. En meget sentral oppgave er å utvikle og markedsføre Syklist Velkommen konseptet samt å markedsføre de nasjonale og regionale sykkelrutene. Dette gjør vi i nært samarbeid med våre samarbeidspartnere som pr. dato er 11 fylkeskommuner, 20 destinasjoner og 123 bedrifter. Viktigste markedsføringstiltak for kommende sesong i det norske markedet vil være driftinga av våre nettsider www.cyclingnorway.no, Bygdeturismekampanjen og TV-serien ”Jenter på hjul”.

 

Ta kontakt så hjelper vi deg med å bli Syklist Velkommen bedrift, turistkontor eller destinasjon!