Stressfri sykkelferie

Stressfri sykkelferie

Har du lyst til å sykle i ferien, men fortsatt ha en skikkelig avstressende ferie? Da er Syklist Velkommen reisemål et godt tips! Se oversikt nederst på siden.

Her kan du finne deg en koselig hytte eller et komfortabelt hotellrom og slippe stress med å dra på bagasje og skifte overnattingssted hver natt. Du slipper også stress med å rekke slutten av ruta til en spesiell dag: her sykler du de dagene du har lyst, og finner på noe annet om været eller humøret skulle tilsi det.

Mange sykkelturer å velge mellom

Syklist Velkommen reisemål er områder som satser spesielt på syklister, og som har utviklet et utvalg av ulike typer sykkelruter. Her er både litt lengre og krevende ruter som er fine å ta som dagstur eller en skikkelig treningstur, og kortere ruter som passer fint for en avslappende ettermiddagstur.

Kombiner ruter og reisemål

Et Syklist Velkommen Reisemål har mange fine sykkelturer å by på i sitt område i tillegg til at de kan kombineres med lengre ruter. Hvis du skulle få lyst på en lengre sykkeltur kan du la bilen stå på reisemålet og ta en rundtur.

Forslag til kombinasjoner

Sørlandskysten med utganspunkt i Grimstad

Sykkelferie for voksne og barn i Grimstad på SørlandetParker bilen i Grimstad og ta noen fine sykkeldager her, f.eks. ta sykkelen med på badebåten og ta noen deilige dager med sol og sommer.

Sykle Sørlandsruta til Kristiansand og tilbake, eller ta båten til Hirtshals, sykle til Fredrikshavn, og ta båten til Larvik. Sykle tilbake til Grimstad.

Du kan også sykle Sørlandsruta og fortsette på Nordsjøsykkelruta så langt du vil i retning Stavanger og Bergen, og ta tog/buss tilbake til Grimstad.

 

Kystperler i Sunnhordland og Hardangerfjorden

Sykkelferie på Vestlandet starter i Sunnhordland. Kort vei til Bergen, Rallarvegen, Hardangerfjordruta og NorsjøsykkelrutaParker bilen i Sunnhordland, f.eks. i Leirvik eller Rosendal, og ta noen fine sykkeldager i området.

Sykle eller ta båten/Kystbussen til Bergen og toget videre til Voss. Sykle Hardangerfjordruta tilbake til Rosendal eller Leirvik.

Sykle videre på Nordsjøsykkelruta til Stavanger og Kristiansand. Ta Kystbussen tilbake.

 

Geilo med Rallarvegen og Numedalsruta eller Hallingdalsruta

Terrengsykling og landeveissykling for voksne og barn på GeiloParker bilen på Geilo og ta noen fine sykkeldager på Geilo.

Du kan også bare ta med deg det nødvendigste og ta et par dager på Rallarvegen.

Fra Geilo kan du også sykle videre ned Numedalsruta til Larvik og vestover på Sørlandsruta til Grimstad.

Nyt sykkelferie noen dager i Grimstad. Ta toget tilbake til Geilo via Oslo.

 

Golsfjellet, Valdres og Mjølkevegen

Fine sykkelruter i fjellet på Golsfjellet. Barnevennlig sykkelferie i hele området.Ta noen fine sykkeldager på Golsfjellet eller stølsvidda i Valdres.

Kjør ned til Gol og parker bilen her. Ta toget til Vinstra. Sykle Mjølkevegen gjennom hele Valdres tilbake til bilen på Gol.

Valdres er perfekt for en liten sykkelferie med barn eller du som føler deg litt som en «nybegynner» på sykkelferie.

Her er det endeløse herlige stølsveier å sykle på med mange opplevelser underveis. Så langt du vil, så tungt du vil.

 

Smøla og Atlanterhavsveien

Sykkelferie i Møre og Romsdal med Syklist Velkomme reisemål Smøla ved Kristiansund like ved AtlanterhavsveienParker bilen på Smøla eller i Kristiansund/Trondheim og ta båten ut til Smøla. Ta noen fine sykkeldager rundt på øya og sykle ut til Veiholmen. Ta båten til Kristiansund og hurtigruten videre til Ålesund. Sykle Atlanterhavsveien tilbake til Kristiansund og ta båten tilbake til Smøla.

 

Børgefjell, Helgelandskysten, Lofoten & Vesterålen

Sykkelferie i Norge i Lofoten og VesterålenSyklist Velkommen destinasjonen Børgefjell (Røyrvik) like ved Børgefjell Nasjonalpark ligger bare 3 timers biltur fra Brønnøysund og starten på Helgelandskysten, men Kystriksveien er også fin å sykle på og starter på Steinkjer. Like før Røyrvik kjører du gjennom Steinfjelltunnelen. Dette er faktisk et flott fjell å sykle oppå, med gode grusveier og et flott fjellandskap. Med Røyrvik som utgangspunkt har du randsonen til Børgefjell Nasjonalpark innen rekkevidde med flere flotte sykkelturer, som Limingen rundt.

Deretter er det en liten transportetappe i bil ut til Brønnøysund og Helgelandskysten. Øyhopping på Helgeland til Ylvingen («Himmelblå») Vega, videre til Sandnessjøen hvor du passerer «De Syv Søstre», videre inn til Mosjøen og Mo i Rana. Her er det en rekke offentlige transportmidler å velge mellom til transportetapper eller hviledager, som ferger, hurtigbåt og ikke minst Hurtigruten.

Da er det lett å komme seg videre til Lofoten og Vesterålen, med nydelige små fiskevær som f.eks. Nyksund. Fra Andenes nord i Vesterålen er det også ferge om sommeren videre til Senja, som også er fantastisk på sykkel!

 

Reisemål

Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling, med både familiesykling, stisykling og ekstremsykling. Geilo er også et fint utgangspunkt for flere flotte sykkelruter som Rallarvegen og Hallingdalsruta (Oslo-Bergen), Numedalsruta og Mjølkevegen.

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet, i enden av Mjølkevegen og kort vei til endeløse herlige sykkelveier på fjellet. Et fantastisk område for barn på egen sykkel, med milevis med grusveier nesten uten biltrafikk og bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til komfortable overnattingssteder.

Grimstad

Mellom holmer og skjær, på nederste delen av det langstrakte land, ligger den idylliske byen Grimstad, med hvite trehus og mange sommerturister.

Grimstad har vakre naturområder, museer og andre ting som er verd å se og som er lett tilgjengelig med sykkel. Lang eller kort tur, langs strendene eller i innlandet, du velger selv. Bruk en hel dag på en runde, eller ta deg en treningstur. Velg selv etter form, vær og føreforhold.

Helgelandskysten

På Helgelandskysten kan du sykle uanstrengt fra øy til øy. Stopp ofte, rast på hvite kalkstrender, fyll lungene med salt havlukt og nyt de vakre fjellene rundt deg. Snart innser du at sykkel må være den beste måten å ta seg rundt på Helgeland. Det er du selv som bestemmer farten, og hvor anstrengende det skal være.

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg.

Smøla

Velkommen til Smøla – sykkelparadiset ute ved havet. Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med lyngheier og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla har norges største lavlandsslette – tenk opplevelsen av å sykle over […]

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis. Romantiske Rosendal Bluesbygda Skånevik Byen Stord Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik. Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland Lettvint ferdigpakka […]

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kanskje du skal prøve deg på Mjølkevegen fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres? Et flott tips til sykkelferie i Norge!