Vesle Golsfjellrunden med Lauvsjøen rundt

Vesle Golsfjellrunden med Lauvsjøen rundt

Lengdeca. 25 km
TerrengFjellveier ca. 18 km. ca. 7 km kjerrevei og sti
VanskelighetsgradMiddels tur pga. kjerrevei /sti. Egner seg ikke for sykkeltralle grunnet kjerrevei.
Høyeste punktca. 1000 moh. ved Vesle Auenhaugen

Denne turen tar deg opp i høyden med utsikt og morsom sykling på kjerrevei og sti. Det venter støler, kulturlandskap, markblomster og fuglekvitter. På siste del av turen er det panoramautsikt til Tisleifjorden, grensefjorden mellom Hallingdal og Valdres.

Turen starter på Oset hvor du sykler Golsfjellveien en knapp km. mot sør der du tar inn veien retning Guriset. Her tråkkes det opp motbakker igjennom trivelig stølsmiljø. Du skal opp til Appelsintreet før det flater ut og veien går over i kjerrevei.

Når du kommer opp ser du Skogshorn, Hemsedal sitt høyeste fjell, der fremme mens du sykler på et underlag av sti, myr og stein. Her er det bare å nyte sykling i ujevnt terreng og sette på dempere om du har det på sykkelen din.

Fra Vesle Auenhaugen skal du ned i høydemeter på kjerrevei det du tråkke opp i høyde på starten av turen. Ta en titt i tretoppene, kanskje ser du en haukugle eller orrhane på din vei.

Ved Lauvsjøen er det fint å inkludere den ca. 5 km. lange runden rundt Lauvsjøen i trivelig stølsmiljø.  Her er det godt med et pust i bakken og finne seg en rasteplass.

Du kommer ut igjen på Golsfjellveien og sykler nordover mot Golsfjell Fjellstue. På nytt venter nedkjøringer, denne gangen på et jevnere underlag av fjellvei. Ta et stopp og få med deg den fine utsikten både over Tisleifjorden og over til Valdres. Kanskje frister det å sjekke vanntemperaturen der du sykler langs fjorden. Det kan jo være dagen for en fjellbad!

Det siste stykke av turen, før du er tilbake på Oset, svinger veien noe av og opp fra fjorden. Når du ser den lille fjellkirka ved Oset er du snart ved start. Hvis ikke vanntemperaturen i fjorden fristet, gjør sikker temperaturen i hotellets svømmebasseng det. Eller om du velger å hvile sykkelmusklene i de koselige salongene på Oset.

Denne turen er beskrevet som tur C og D på kartene du får gratis/kjøpt på hotellene på Golsfjellet. Hotellene som ligger langs denne ruta er Storefjell Resort, Kamben Høyfjellshotell og Oset Høyfjellshotell.

God tur!

Steder av interesse

Kamben Høyfjellshotell

Overnatting Restaurant

Kamben Høyfjellshotell ligger flott til midt på Golsfjellet, men masse sykkelmuligheter rett utenfor hotelldøren. Her får du lune og deilige omgivelser, med tømmervegger, peiskos og god hjemmelaget mat.

Storefjell Resort Hotel

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Fullservice hotell på Golsfjellet: overnatting, restaurant, bar, dans/pianist 6 dager pr. uke, treningsrom / basseng / velvære med SPA-behandlinger.

Oset Høyfjellshotell

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Oset Høyfjellshotell ligger midt på Golsfjellet mellom Hallingdal og Valdres, og 30 min fra Hemsedal. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser 900 m.o.h. ved Tisleiafjorden.

Tilbake til forrige side