Stølsheimen rundt

Stølsheimen rundt

Like innenfor Fjordkysten finner du Stølsheimen – her kan du sykle helt fra høyfjellet og ut i havgapet!

Stølsheimen rundt 294 km

Fantastisk tur som du trenger minst 3 dager på. Opplev fjord, fjell, kultur, ferge og 4 fjelloverganger (hvor transport kan ordnes, ta kontakt med Berg Fritid). Et utall av muligheter til aktiviteter og severdigheter på turen fra Matre til Romarheim, Mo, Nesheimfjellet (nasjonal sykkelrute nr 4), Teigdalen, Voss, Myrkdalen, Vik, Ferge forbi Finnabotn til Ortnevik, Bjordal og Stordalen.

Matre-Bjordal 34 km

Start i fjordbotn i Matre. Lett tur 5 km på asfaltert vei i Matresdalen langs Matreelva til Hummelfossen omgitt av storslått natur. Matredalen er Hordalands beste sjøørretelv. Halveis når du Matresvatnet og bøene med dyr på beite.

Videre passerer du et av Norges beste buldrefelt (klatring på store steiner). Her er også Matreshola – ei “steinalderhole” med funn tilbake til yngre jernalder da sjøen stod 60 m høyere. Ved Utlabøstallane er det beste nybegynnerfeltet for buldring.

Oppe ved Hummefossen er det et gammelt og et nytt kraftverk, Her anbefales sterkt å ta turen opp “Stegane”. En bratt og luftig sti/trapper opp til Hummelvatnet, med noen store jettegryter. Ved hummelfossen kan du også prøve deg på juvvandring inn i “Helvete”. Berg Fritid har guiding i Helvete. Rappellering i jettegrytene eller lån av Klatresko/Buldrematter er også mulig.

Sykle på anleggsveien i Stordalen

Start ved Stordalen Fjellstove. Ta til høyre på hovedveien, og så til vestover på anleggsveien. Lett fin tur på grusvei i fjellterreng, 10,6 km en veg.

Steder av interesse

Tilbake til forrige side