Sørlandsruta

Sørlandsruta

Ruta mellom Larvik og Kristiansand er en flott sykkeltur langs Sørlandskysten. Turen går innom mange koselige tettsteder og småbyer, og med sykkel får du tid til å se deg rundt. Har du god tid kan du prøve øyloffing med ferge fra Kragerø ut til idylliske Jomfruland, eller fra Gjerving ut til bilfrie Lyngør. Underveis har du mange muligheter til å besøke severdigheter, gallerier, friområder og badeplasser langs veien, eller på korte avstikkere: Portør, Tromøya, Marivold, Homborsund eller Brekkestø er bare noen eksempler.

Ruta har flere kuperte strekninger og egner seg for sykkelvante personer. Sykkelmessig er et av høydepunktene veien vestover fra Grimstad, der du ferdes en mil på den smale restaurerte ”Vestlandske Hovedvei”.

Steder av interesse

Victoria Hotell

Overnatting

Den karakteristiske, rosa bygningen i sentrum av Kragerø huser 33 rom i mange størrelser. Alt fra komfortable enkeltrom til større suiter. Mange av våre rom og suiter har balkonger med fin sjøutsikt. Ingen rom er like og sjansen er stor for at du finner ditt favorittværelse eller din yndlingsuite hos oss.

Marivold Resort

Overnatting

Der landet møter havet ligger Marivold! Marivold er opprinnelig en halvøy, en naturperle midt i Grimstads flotte skjærgård. Her ute finner du store grøntområder, små viker, strender og svaberg – en ekte bit av Sørlandet.

Risør Hotel AS

Overnatting

Risør Hotel ligger nede på brygga i Risørs kulturhistoriske sentrum. Sommerrestauranten Stangholmen Fyr ligger på Stangholmen bare 5 minutter med båt fra sentrum, helt ute ved Skagerrak og søndre innseiling til Risør.

Strand Hotell Fevik

Overnatting Restaurant

Strand Hotel Fevik ligger ved en av Sørlandets fineste strender. Et opphold her er det nærmeste du kommer en middelhavsferie i Norge. Dette er også et av de få gjenværende funkishoteller i Norge.

Kragerø Hotel & booking

Overnatting Restaurant

Victoria Hotell ble bygget i 1880, og har drevet under navnet Victoria Hotell siden 1901. Den karakteristiske, rosa bygningen i sentrum av Kragerø huser 33 rom i mange størrelser. Alt fra komfortable enkeltrom til større suiter. Mange av våre rom og suiter har balkonger med fin sjøutsikt.

Scandic Grimstad

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Scandic Hotel Grimstad ligger ved torvet, omkranset av sjarmerende gammel trehusbebyggelse. Hotellet har høy standard og service, og en særpreget sørlandsk og maritim atmosfære.

Grimstad Turistkontor

Turistinformasjon Sykkelutleie

Grimstad er ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei på sykkelen. For sykkelturer på egenhånd kan du leie sykkel på turistkontoret. Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler.

Tilbake til forrige side