Oslofjordruta Halden – Larvik

Oslofjordruta Halden – Larvik

Oslofjordruta er en variert turopplevelse som tar deg gjennom fruktbart og lettsyklet kulturlandskap, langs hytteområder, sandstender og svaberg og gjennom en rekke trivelige småbyer og tettsteder. Det er kort avstand mellom kulturtilbud, serverings- og overnattingssteder på turen. Ruta veksler stadig mellom å gå helt nede ved kysten og litt innover i innlandet. Traseen har ingen utpreget harde motbakker og bytter på å være flat og lettkupert. De finnes mange attraktive badesteder, strender og rasteplasser langs ruta, særlig mellom Fredrikstad og Moss, og mellom Åsgårdstrand og Tønsberg.

Siden mye av ruta går på middels trafikkerte bilveier egner ruta seg best for voksne syklister.

Start: Svinesund / Halden.
Mål: Larvik.
Lengde: 175 km.
Høydeforskjell: ca 150m
Underlag: 90% asfalt, 10% grus

Strekning:

Ruta går i relativt flatt terreng, slik at det ikke er behov for en spesielt robust sykkel.

Familievennlig:

Med unntak av de mest trafikkerte strekningene, er ruta egnet også for barn på egen sykkel. Mange fine badestrekninger langs eller i nærheten av ruta.

Skilting:

Ruta er merket med egne sykkelskilt.

Ruta:

Oslofjordruta er variert og du opplever den norske kysten på nært hold. Den skiltede trasèen starter i Horten, går gjennom et av Edvard Munchs favorittsteder Åsgårdstrand og følger kysten frem til Husvik. Her kan du enten ta ferge til Nøtterøy, Veierland og Engø utenfor Sandefjord, eller du kan velge den fergefrie strekningen via Tønsberg sentrum til Sandefjord og videre til Larvik.

Fortsett gjerne på Skjærgårdsruta Larvik – Grimstad – Kristiansand og få en hel rundtur: Larvik – Grimstad – Kristiansand –  Hirtshals – Larvik

Steder av interesse

Thon Hotel Vettre

Overnatting

Thon Hotel Vettre ligger i landlige og rolige omgivelser i Asker, kun en 20 minutters kjøretur fra Oslo sentrum. Her kan du nyte nærheten til sjøen, og vandre langs kystkulturstien til idylliske Konglungen og Vollen.

Tilbake til forrige side