Oppdal – Åndalsnes

Oppdal – Åndalsnes

StrekningOppdal – Dindalen – Veggasetra – Jenstad – Sunndalsøra – Aursjøvegen – Eikesdalen – Eresfjord – Åndalsnes
VanskelighetsgradKrevende, flere lange motbakker, sti langs Veggavatnet
Lengde:250 km
Samlet stigningca. 2200 høydemeter (høyeste punkt 940 m.o.h.)
Underlagca. 60% asfalt, 35% grus, 5% kjerrevei/sti
Biltrafikk:En del biltrafikk i Sunndalen, og mellom Åfarnes og Åndalsnes, ellers generelt lite trafikk
SesongMidten av juni - slutten av september
Kart:Sør-Norge nord, 1:325.000, (Cappelendamm)

Opplev Dovrefjell, Sunndalsfjella og det vakre fjordlandskapet fra sykkelsetet. Turen går gjennom nydelige eldre setergrender, kulturlandskap og møter fjordene omkranset av mektige fjell. Turen byr på trange daler, mektige fossefall og flere spektakulære utsiktsposter, ikke minst på vei ned i Eikesdalen.

Ved sørenden av Eikesdalsvannet bør du ta en avstikker til fots opp til Mardalsfossen, en av landets høyeste med sine 705 meter fall. Turen tar ca tre kvarter en vei.

Turen passer best for den øvede syklist, her får du bryne deg på par seige motbakker, et lengre strekk med morsom kjerrevei, et stiparti og noen virkelig susende nedoverbakker. Til Oppdal kommer du med tog og fra Åndalsnes kan du ta turen videre enten med tog på Raumabanen til Dombås eller med buss til Kristiansund, Molde eller Ålesund.

Steder av interesse

Åndalsnes Vandrerhjem

Overnatting

Åndalsnes Vandrerhjem ligger idyllisk til ca 1,5 km utenfor sentrum av Åndalsnes, omkranset av de spektakulære romsdalsfjellene og nær fjorden. Vandrerhjemmet er et av de eldste i Norge, og ligger i et koselig gårdstun bestående av tre bygninger.

Aursjøhytta

Overnatting

Betjent turisthytte som ligger ved Aursjøvegen 862 m.o.h. Betjent fra 23. juni til 1. september. Utenfor betjent sesong er en del av hytta selvbetjent med DNT-lås: 18 senger+ soveloft, med stue, kjøkken (rikelig med proviant), varmt vann/dusj/WC.

Trædal Hotell og Turistsenter

Overnatting

Trædal Hotell og Turistsenter ligger like utenfor sentrum av Sunndalsøra. Hotellet er vakkert plassert med utsikt over Sunndalsfjorden og fjellene i Litldalen.

Tilbake til forrige side