Numedalsruta

Numedalsruta

Numedalsruta går fra fjell til fjord langs Numedalslågen. Turen starter med tre noe krevende fjelloverganger før den fra Dagalifjell ned til Rødberg går gjennom Smådøl, en vakker og levende dal med aktiv seterdrift flere steder.

Turen videre følger langs Numedalslågen, gjennom skog, gårder og forbi en rekke middelalderbygninger ned til Kongsberg. Her vider dalen seg ut og man følger lett småkuperte veier gjennom frodig kulturlandskap og små tettsteder ned til Larvik. Naturlige stopp på turen er besøksgruvene ved Kongsberg, stavkirker, fiskeplasser og flere fine rasteplasser og badeplasser like ved veien.

Numedal er lite trafikkert og egner seg bra for sykling. Store deler av turen går på sideveier til Rv.40, med svært lite biltrafikk. Turen passer best for voksne syklister som tåler noen motbakker.

Steder av interesse

Norefjord Camping

Overnatting

Norefjord Camping er en trivelig familiecamping beliggende idyllisk til mellom riksveg 40 og Norefjorden. Norefjord er et tettsted i Numedal og Nore og Uvdal kommune.

Kongsberg Vandrerhjem Bergmannen

Overnatting

Kongsberg Vandrerhjem ligger i rolige omgivelser sentralt i Kongsberg. Et høyst moderne vandrerhjem med 25 rom, som alle har dusj/ WC, TV og gratis trådløst internett. Sengetrekk og håndklær er inkludert i alle våre priser.

Best Western Plus Gyldenløve Hotell

Overnatting

63 komfortable rom (også familierom). God, personlig service – deres motto er ekte gjestfrihet. Alle rom er røkfrie med parkett og har bl.a. dusj/wc, TV/radio, vannkoker, telefon, safe og gratis trådløst internett. Koselig restaurant med a la carte meny.

Geilo Turistkontor

Turistinformasjon

Geilo Turistinformasjon ligger midt i Geilo sentrum og tilbyr relevant informasjon om Geilo, Hol kommune, Hardangervidda og hele regionen forøvrig.

Grimstad Turistkontor

Turistinformasjon Sykkelutleie

Grimstad er ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei på sykkelen. For sykkelturer på egenhånd kan du leie sykkel på turistkontoret. Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler.

Tilbake til forrige side
?rel=0&controls=0&showinfo=0">
Syklist Velkommen reisemål
Geilo
Golsfjellet
Grimstad
Helgelandskysten
Lofoten & Vesterålen
Smøla
Sunnhordland
Valdres