Nordsjøruta

Nordsjøruta

Nordsjøruta fra Kristiansand til Bergen byr på dramatiske fjorder, nakne berg og slake heier, den går langs lange steingjerder, forblåste rullesteinstrender, fyr og en rekke øyer. På Jæren vil du også få nærkontakt med noen av landets lengste og flotteste sandstrender. Du sykler via en rekke mindre byer, så turen kan godt få merkelappen ”småbyhopping”!

Turen fra Kristiansand til Bergen er lang og egner seg for syklister i god form. Store deler av turen er småkupert og grei, men partiet mellom Spangereid og Egersund er langt mer kupert med mange og lange stigninger. Et alternativ fra Kristiansand er å ta toget til Egersund (ca. 2 timer). Fra Egersund er det i tillegg til lettere landskap også mulig å kombinere med «hvilestrekninger» på toget hvis man ønsker en lettere tur.

Fra Jæren flater det imidlertid ut, og man får turens kanskje fineste og letteste strekk fra Ogna mot Nærbø. Her er flere svært idylliske og bilfrie veipartier, høydepunktet er kanskje den gamle Kongeveien langs kysten gjennom Brusand og Vigrestad til Hå Gamle Prestegård.

På turen videre fra Stavanger i retning Bergen kan man benytte kystbussen hvis det er plass til sykkelen på bussen (det er mange avganger hver dag, og sykkelen kan tas med til barnetakst) eller båten fra Stavanger til Nedstrand og videre gjennom Tysvær til Haugesund. Det er dessverre ikke lenger mulig å ta båt fra Stavanger til Karmøy. Fra Haugesund fortsetter man i lett kupert terreng nordover via øyene Sveio, Bømlo, Stord og Huftarøy før siste strekning mot Bergen.

Øyhopping i Boknafjorden 

Muligheten for øyhopping med sykkel er mange. Med ferjer tas du ut til Ryfylkeøyene som f.eks. Kvitsøy og Finnøy. Ferje fra Mekjarvik til Skudeneshavn er lagt ned, så alternativet nå er hurtigbåt til Nedstrand hvis du ønsker å fortsette nordover på Nordsjøruta.

Kart over mulig sykkelrute fra Nedstrand til Haugesund finner du her.

Småbyhopping langs kysten

Nordsjøruta byr også på en fantastisk “småbyhopping” langs kysten: KristiansandMandal, Farsund, Flekkefjord, Egersund, Stavanger, Sykkelbyen Sandnes, Skudeneshavn, Kopervik og Haugesund. Hver av byene har et rikholdig aktivitets- og kulturtilbud som er lett tilgjengelig for sykkelturisten.

Nordsjøruta i Rogaland går langs den gamle bilfrie Vestlandske Hovedvei til Ogna hvor man møter de første av Jærens mange sandstrender.

Strandhopping i Mandal

Det er vel verdt å stoppe opp og nyte livet på veien. I Mandal kan du sykle fra strand til strand og finne din og barnas favorittstrand i le for vinden! Sjøsanden, Lordens, Stumpestrendene, Kanelstranda, Spidsbo, Banken eller Lille Banken, her får du sørlandsidyll på rekke og rad. Turistkontoret har sykkelkart med mange fine turer. Sykler og tilhenger er også til leie på turistkontoret i Mandal.

Steder av interesse

Ølberg Camping

Overnatting

Ølberg Camping er en enkel campingplass med god plass til telting og 5 enkle hytter for utleie. Plassen ligger bak sandynene på Ølbergstranden. Havutsikt. Sesong 10. mai til 31. august. Kyststien fra Rege til Vistneset går gjennom campingplassen. Ølberg camping ønsker deg velkommen til rolige og aktive dager.

Bakkaåno Camping & Gjestegard

Overnatting

Velkommen til en fredelig ferie ved elven Bakkaåno. Her har du muligheter til fotturer i naturskjønne omgivelser og nyte flora og fauna. Elven har fine badeplasser for store og små, og her kan du fiske i fiskesesongen, da de også selger fiskekort.

Sola Strand Hotel

Overnatting

Hjertelig velkommen til et historisk og særeget hotell fra 1914 med idyllisk beliggenhet på Solastranden, nær Stavanger. Vi tilbyr 139 rom, moderne konferansesenter, et anerkjent kjøkken, førsteklasses restaurant, unike selskapslokaler og Nordsjøbadet Spa.

Sogndalstrand Kulturhotell

Overnatting

Sogndalstrand – 3 mil sør for Egersund – var opprinnelig et gammelt ladested fra seilskutetiden. I dette idylliske miljøet finner du Sogndalstrand Kulturhotell i nyrestaurert tredrakt fra 1800-tallet.  Her blir reisende tatt imot med  varme og  stor gjestfrihet.

Kartveit Gjestetun

Overnatting

Fint restaurert gårdshus hvor moderne løsninger og gamle tømmervegger er vevd sammen.Huset har tre soverom med sengeplass til ni, og to bad. Her er kjøkkenfasiliteter for å lage mat selv, men det er mulig å få servert frokost etter avtale.

Ogna Camping

Overnatting

Ogna Camping har 130 standplasser for campingvogner, bobiler og telt. Og de har 12 hytter for utleie.

Grand Hotel Egersund AS

Overnatting

Grand Hotell er et moderne hotell med lange tradisjoner. Med beliggende midt i sentrum av Egersund, er Grand Hotell et ideelt utgangspunkt for kurs og konferanser, forretningsfolk og turister.

Stavanger Camping Mosvangen

Overnatting

Campingplass i gangavstand til Stavanger sentrum med hytter, caravan og teltplasser. Gratis Wi-Fi. 

Huset ved havet

Overnatting

Bare 400 meter fra sjøen finner du Huset ved Havet, eller rettere sagt, husene ved havet. Velg mellom et enkelt dobbelt rom, det koselige eldhuset, et 200 år restaurert Jærhus Gurihuset, eller det store moderne loftet. Åpent hele året.

Kronen Gaard Hotel

Overnatting

Kronen Gaard Hotell er med i ”De historiske hoteller og spisesteder”, og er et intimt og hyggelig hotell. Kronen Gaard Hotell skal være et godt sted å komme til og vi ønsker å gi alle en personlig service.

Stordalen Fjellstove

Overnatting Restaurant

Stordalen Fjellstove i Stølsheimen Vest er et fint utgangspunkt for å oppleve «Fjordsykkelruta» mellom Masfjorden og Sognefjorden, med anleggsveiene over Matrefjellene helt vest i Stølsheimen som byr på en fantastisk utsikt. Men du kan også kombinere med vandring på merka fjellstier eller sykle på grusveier i fjellet. Her er også muligheter for utfordrende fjellsykling med fulldempa sykkel på lyng og berg.

Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus

Overnatting Restaurant

Overnatting med frokost og tilbud om 3-retters dagens middag i romantiske omgivelser i sesongen. Enkelt, men komfortabelt overnattingssted i originale hus fra 1850 med 21 rom og 37 senger.

Bekkjarvik Gjestgiveri

Overnatting Restaurant

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen og ligger på en av øyperlene i Austevoll syd for Bergen.Her serveres god mat, flotte rom, konferanse, selskap, show, konserter og andre spennende aktiviteter.

Fitjar Fjordhotell

Overnatting Restaurant

Fitjar Fjordhotell ligg sentralt til i Fitjar sentrum med utsikt over Fitjarvikjo. Hotellet har 24 rom med høg standard, restaurant, bar og konferanserom

Grand Hotell Stord

Overnatting Restaurant

Grand Hotell Stord er et uformelt og trivelig hotell som ligger perfekt til i hjertet av Stord sentrum, Leirvik. Uansett formålet med turen – Grand Hotell Stord er det beste utgangspunkt for ditt besøk på Stord.

Bømlo Hotell

Overnatting Restaurant

Fullservice hotell med restaurant og bar sentralt på Rubbestadneset på Bømlo. Godt sted å hvile ut etter mange fine småveier å sykle på i tillegg til Nordsjøsykkelløypa. Ca 2 mil fra Moster Amfi og Gullgruvene på Lykling.

Stord Hotell

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Stord Hotell er et fullservice forretnings- og aktivitetshotell med sentral plassering i hjertet av Sunnhordland. Vi kan tilby 161 store og velutstyrte rom i fire ulike kategorier, alle med gratis trådløst internett.

Skudenes Camping

Overnatting Sykkelutleie

Velkommen til Skudenes Camping, helårsåpen 4 stjernes campingplass på Karmøy med 2, 4 og 5 stjernes hytter!

Grimstad Turistkontor

Turistinformasjon Sykkelutleie

Grimstad er ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei på sykkelen. For sykkelturer på egenhånd kan du leie sykkel på turistkontoret. Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler.

Tilbake til forrige side