Hardangerfjorden

Hardangerfjorden

StartBergen eller Voss
SluttRosendal eller Leirvik

Sykle Hardanger på kryss og tvers med noen av de flotteste stedene som Hardanger har å by på:

  • Voss med sitt store aktivitetstilbud og trafikknutepunkt for flere sykkelruter og offentlig transport.
  • Ulvik, den idylliske fruktbygda som har vært på turistkartet i over 100 år. Du kan fremdeles få komme på besøk på en gård og smake på produksjonen!
  • Kinsarvik med fornøyelsespark og fruktgårder og de berømte munketrappene for de som ønsker en fottur
  • Utne med Hardanger Folkemuseum
  • Herand med fin badestrand for en forfriskende dukkert, helleristninger, kultursti, båtbyggermuseum m.m.
  • Jondal med sine idylliske og lite trafikkerte landeveier intakt, og muligheter for en avstikker til Folgefonna Sommarskisenter.
  • Rosendal med Baroniet Rosendal og landskapsparken, Steinparken med skulpturer av Bård Breivik, Kvinnherad kyrkje fra 1255, Skaalurensamlinga båtbyggermuseum og mange kunstgallerier.

Ruta byr på et fantastisk fjordlandskap med hele tre fjordkryssinger med ferje. Ferjestrekningene byr på en velfortjent pustepause, litt mat og drikke, og ikke minst – å nyte utsikten fra fjorden!

Anbefalt startpunkt: Voss

Finest utsikt og lettest sykling for du ved å sykle fra Voss til Rosendal. Vi vil også anbefale å sykle fra Voss i retning Rosendal på grunn av forholdsvis tøff stigning både fra Granvin opp til Voss den andre veien, og fra Herand over Samlen i retning Utne. Ved å starte på Voss får man en lengre, men slakkere stigning mot Herand, og man starter oppe på fjellet (Voss) og kan sykle ned til Granvin. Man får også den fineste utsikten både ned mot Ulvik og ned mot Herand. Hit kan man komme med tog både fra Oslo og Bergen, og det er hurtigbåt videre til Bergen fra Rosendal.

Få en hel rundtur fra Bergen med toget til Voss, sykle Voss – Rosendal og ta hurtigbåt tilbake til Bergen.

Ta toget til Haugastøl eller Finse og sykle Rallarvegen til Voss, og fortsett ned til Hardangerfjorden og Rosendal.

Kortere tur

Man kan fint oppleve Hardangerfjorden på sykkel på en dag også: ta bussen fra Bergen til Norheimsund, båt Norheimsund – Utne, sykle til Herand og ta båten tilbake til Norheimsund og returnere til Bergen med buss. Sykkelutleie i Herand som sørger for at sykkelen venter på Utne, og kan forlates i Herand.

For de ekstra spreke

De som ønsker en litt lengre tur helt ut mot havet kan fortsette fra Rosendal til Sunde (ca. 31 km) og ta hurtigbåt til Leirvik på Stord. Her kan man ta Flaggruten til Bergen eller Haugesund/Stavanger, eller oppleve de mange fine sykkelrutene Sunnhordland har å by på.

Steder av interesse

Voss Vandrarheim

Overnatting

På Voss Vandrarheim bor du sosialt og komfortabelt, men så rimelig at du kan prioritere opplevelser i ferien din. Vandrarheimen har en unik plassering like ved Vangsvatnet og er det ideelle boalternativ når man vil oppleve Voss og den vakre naturen der.

Nestunet

Overnatting

I naturskjønne og idylliske omgjevnader ved Mundheim i Hardanger, kan Nestunet tilby overnatting og opphald for grupper opp til 16 personar.

Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus

Overnatting Restaurant

Overnatting med frokost og tilbud om 3-retters dagens middag i romantiske omgivelser i sesongen. Enkelt, men komfortabelt overnattingssted i originale hus fra 1850 med 21 rom og 37 senger.

Grand Hotell Stord

Overnatting Restaurant

Grand Hotell Stord er et uformelt og trivelig hotell som ligger perfekt til i hjertet av Stord sentrum, Leirvik. Uansett formålet med turen – Grand Hotell Stord er det beste utgangspunkt for ditt besøk på Stord.

Almaas Hotell Stord

Overnatting restaurant sykkelutleie

Her er 36 rom av ulik størrelse, alle er forskjellige. Felles for alle er god standard og koselige møbler og farger. Almaas Hotell Stord ligger sentralt i Leirvik på Stord. Det aller meste når du ved en kort spasertur. Stord er en trivelig liten by på Vestlandet, midt mellom Bergen og Haugesund.

Stord Hotell

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Stord Hotell er et fullservice forretnings- og aktivitetshotell med sentral plassering i hjertet av Sunnhordland. Vi kan tilby 161 store og velutstyrte rom i fire ulike kategorier, alle med gratis trådløst internett.

Hardangerfjordruta fra Voss til Rosendal

Hardangerfjordruta er et lite stykke Norge, med mektig utsikt mot fjorden, fjella og isbreen Folgefonna.  Fra sykkelsetet får man disse flotte synsinntrykkene i sakte film. Sykle Hardanger på kryss og tvers med noen av de flotteste stedene som Hardanger har å by på:

(Bergen) – VOSS – GRANVIN – ULVIK – KINSARVIK – UTNE – HERAND – NORHEIMSUND – ROSENDAL – (Bergen)

NYHET: Vi har utvidet turen med en dag, som gir deg anledning til å delta på bretur på Folgefonna eller andre aktiviteter i Hardanger.

Les mer og bestill tur

 

Denne turen kan forlenges med følgende pakke:

Rundtur i Sunnhordland med bagasjetransport

Opplev Bergen og det flotte vestnorske fjordlandskapet Sunnhordland på sykkel! Krydre turen med besøk i baronibygda Rosendal, bluesbygda Skånevik, Leirvik på Stord og det idylliske handelsstedet Bekkjarvik på Austevoll.
Turen går i variert og kupert fjordlandskap og man får med seg et lite stykke Norge i miniatyr, med fjell, fjord, frodige bygder og koselige tettsteder med ulike aktivitetstilbud.

Les mer og bestill tur

Se filmer fra turen:

Tilbake til forrige side