Fjordsykkelruta i Nordhordland

Fjordsykkelruta i Nordhordland

Flott sykkelrundtur med utgangspunkt i Matre nord for Bergen. Ruta byr på flotte fjordlandskapsopplevelser med trange daler, fjorder, kyst og majestetiske fjell.

Fin dagstur

Her er kart og rutebeskrivelse til en flott 5-dagerstur, men anleggsveien i Stordalen er flott til dagsturer også. Stordalen Fjellstove er et supert utgangspunkt. Du kan også sykle fra 800 moh i Haugsdalen de 30 km ned til Matre langs det idylliske Haugsdalsvassdraget. Berg Fritid kan ordne skyss opp. Idylliske badeplasser underveis, supert for familier eller grupper.

Aktiviteter og lek på sykkel med Dirtbike i Matre

I Matre tilbys en rekke aktiviteter via Berg Fritid: Padling, SUP “stand up paddling”, fiske, bading, klatring/buldring m.m. Dirtbike kan lånes til bruk i Dirt-bike bana på Matre, rett ved buldresteinen. Fulldempa 29 tommer stisykkel kan lånes til stisykling eller svabergsykling.

Sykkelsesongen i området varer fra mai – oktober. Start/slutt i Matre, men Berg Fritid kan bistå med planlegging og transport i forhold til andre alternativer.

Pakket og klart – Sykkelpakker i Stølsheimen Vest

Ta utgangspunt i Matre i Nordhordland, så har du flere fiks ferdige pakker tilgjengelig – også med sykkelutleie hvis du trenger det!

Sjekk den fleksible Fjordsykkelruta: klassikeren er på 5 dager, men du kan selv velge hvor mange dager.

Steder av interesse

Solund ferieleiligheter

Overnatting

Det er spenningen du føler når bølgene slår på steinete utspring. Det er mat så frisk at du ofte går forbi den på din morgentur. Det er en varm og velkommen pause i en vanligvis hektisk hverdag. Det er levende historie plassert i et unikt landskap. La bølgene som bryter på avstand duve deg inn i […]

Stordalen Fjellstove

Overnatting Restaurant

Stordalen Fjellstove i Stølsheimen Vest er et fint utgangspunkt for å oppleve «Fjordsykkelruta» mellom Masfjorden og Sognefjorden, med anleggsveiene over Matrefjellene helt vest i Stølsheimen som byr på en fantastisk utsikt. Men du kan også kombinere med vandring på merka fjellstier eller sykle på grusveier i fjellet. Her er også muligheter for utfordrende fjellsykling med fulldempa sykkel på lyng og berg.

Tilbake til forrige side