Eksingedalen

Eksingedalen

StartEvanger
SluttDale
UnderlagAsfalt

Skal du sykle mellom Voss og Bergen, har du store naturopplevelser i vente – høye fjell, dype daler og trange fjorder. Du sykler i en spennende og variert natur og kulturlandskap. Naturen er nær og fiskelykken ligger like ved veien hvis du vil fiske i fjord, vann eller elv.

Sykkelrutene mellom Voss og Bergen går på lite trafikkerte veier bortsett fra to svært trafikkerte strekninger som ikke anbefales å sykle, nemlig Voss – Evanger og Dale – Bergen. Disse strekningene

Ruten kan sykles alene, eller som en fortsettelse i forbindelse med Rallarvegen. Du kan også ta toget tilbake til Voss og fortsette ut Hardangerfjorden til Rosendal eller Leirvik og ta båten tilbake til Bergen.

Denne turen egner seg også godt for barnefamilier, spesielt hvis man får transport fra Evanger og opp til Nesheimfjellet. Derfra er det nesten bare nedoverbakke og svært lite trafikk!

Vær OBS på turen ut langs fjorden til Dale: her er det en del mørke, smale tuneller. Ha lykt og refleksvester med til alle! Selv om det er lite trafikk her er det viktig hvis det skulle komme en bil.

Flott turbeskrivelse fra en barnefamilie her

Steder av interesse

Tilbake til forrige side