Atlanterhavsruta

Atlanterhavsruta

Nasjonal sykkelrute 1/Eurovelo 1 har på strekningen mellom Ålesund og Kristiansund fått navnet Atlanterhavsruta. Den går i lett kupert terreng langs kysten og over flere øyer, og turen gir en unik nærkontakt med havet og kystlandskapet. Ruta inneholder et hurtigbåt- og flere ferjesamband, og hele ruta er skiltet med burgunderrøde sykkelruteskilt. Det er også mulig å ta avstikkere til andre øyer i skjærgården som ikke inngår i nasjonal sykkelrute 1.

På strekningen fra Kårvåg til Bud går ruta langs Nasjonal turistveg «Atlanterhavsvegen», en veg som i 2006 ble kåret til Århundrets byggverk i Norge. Dette er et flott veganlegg ytterst ute i havgapet, som innbyr til en storslått naturopplevelse uansett vær.

Det er mulig å prøve fiskelykken flere steder, og det er også mulig å kombinere sykkelturen med lette fjellturer med flott utsikt.

Langs ruta er det flere overnattingsalternativer og spisesteder, og det er i tillegg mulig å ta en avstikker til Molde, hvis en ønsker å kombinere turen med litt byliv.

Mellom Kristiansund og Averøy er det en undersjøisk tunnel der sykling er forbudt. Se nedenfor, eller på www.frammr.no for mer informasjon om transport gjennom tunnelen.

Over på Averøy anbefales å sykle avstikkere til Langøya, Honningsøya, Kjønnøya og Ramsøya.

Langs ruten ligger et mangfold av campingplasser, hytter, sjøhus og spennende spisesteder.

Turen har ingen kraftige stigninger og kan egne seg for familier med barn fra 12-13 års alder.

Se noen flotte bilder, film, turbeskrivelser og kart fra området på denne bloggen

Steder av interesse

Tilbake til forrige side