Syklist Velkommen - bedrifter som tar ekstra godt i mot syklister

Atlanterhavsruta

Langs ruten ligger et mangfold av campingplasser, hytter, sjøhus og spennende spisesteder. Turen har ingen kraftige stigninger byr på fantastisk nærkontakt med øylivet og havet.

Børgefjellområdet

Det er fint å sykle på nesten bilfrie veier rundt hele Limingen. Ta utgangspunkt i Røyrvik og opplev området rundt Børgefjell Nasjonalpark på sykkel! Limingen rundt Limingen er Norges 8. største innsjø, og like ved ligger Tunnsjøen som er Norges 7. største innsjø. I Tunnsjøen ligger Gudfjelløya som er Europas høyeste innlandsøy og tradisjonelt et […]

Eksingedalen

Skal du sykle mellom Voss og Bergen, er den grøne sløyfa en fantastisk liten «omvei». Mellom Evanger og Dale finner du en nydelig omvei på sykkel. Du sykler i en spennende og variert natur og kulturlandskap.

Fjordsykkelruta i Nordhordland

Flott sykkelrundtur mellom Masfjorden i Nordhordland og Gulen og Sognefjorden. Startpunkt i Matre 1,5 time nord for Bergen. Ruta byr på flotte fjordlandskapsopplevelser med trange daler, fjorder, kyst og majestetiske fjell. Flott utsikt!

Hardangerfjorden

Sykle Hardanger på kryss og tvers med noen av de flotteste stedene som Hardanger har å by på: Voss, Ulvik, Kinsarvik, Utne, Herand, Jondal, Rosendal. Om du vil kan du fortsette til Leirvik på Stord og videre til Bergen. Eller hoppe på båten i Rosendal direkte til Os/Flesland/Bergen.

Hardangervidda fra Rjukan

Her finner du fine sykkelmuligheter på sørlige Hardangervidda med Rjukan som utgangspunkt. Hele rundturen fra Rjukan via Kalhovd Turisthytte og tilbake til Rjukan er ca. 96 km, eller man kan sykle samme veien tilbake, ca. 30 km. Veien er nesten bilfri og egner seg godt å sykle på for barn!

Helgelandskysten

Du vil fort oppdage at sykkel er den beste måten å komme seg rundt på Helgeland. Nyt turen i din egen fart, og stopp under veis – ikke fordi du er sliten, men fordi du vil nyte landskapet og duftene underveis. Turen går langs vannet så det er ikke mange motbakker underveis. Men når du […]

Lyngen

76 km nord for Tromsø ligger Lyngen – berømt for Lyngsalpene. Dette området er populært blant ekstremskikjørere, men Lyngsalpene er et flott skue også fra sykkelsetet! Lyngen ligger på nasjonal rute nr. 1 som går helt til Nordkapp.

Mjølkevegen

Mjølkevegen går fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres, 270 km fra togstasjon til togstasjon. Turen gjennom Valdres byr på vakkert fjellterreng og et av Norges flotteste og mest aktive stølsområder, Stølsvidda. Barnevennlig.

Mjøstråkk

Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder. Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt.

Nordsjøruta

Nordsjøruta fra Kristiansand til Bergen byr på dramatiske fjorder, nakne berg og slake heier, den går langs lange steingjerder, forblåste rullesteinstrender, fyr og en rekke øyer. På Jæren vil du også få nærkontakt med noen av landets lengste og flotteste sandstrender. Du sykler via en rekke mindre byer, så turen kan godt få merkelappen ”småbyhopping”! […]

Norefjellsruta

Norefjellsruta fra Bromma til Åmot er en del av nasjonal sykkelrute nr. 4 som strekker seg fra Bergen til Drammen. Langs denne delen av ruten ligger mange flotte attraksjoner i et spennende kulturlandskap.

Numedalsruta

Numedalsruta følger langs Numedalslågen, gjennom skog, gårder og forbi en rekke middelalderbygninger ned til Kongsberg. Her vider dalen seg ut og man følger lett småkuperte veier gjennom frodig kulturlandskap og små tettsteder ned til Larvik. Naturlige stopp på turen er besøksgruvene ved Kongsberg, stavkirker, fiskeplasser og flere fine rasteplasser og badeplasser like ved veien. Numedal er lite trafikkert og egner seg bra for sykling.

Oppdal – Åndalsnes

Opplev Dovrefjell, Sunndalsfjella og det vakre fjordlandskapet fra sykkelsetet. Turen går gjennom nydelige eldre setergrender, kulturlandskap og møter fjordene omkranset av mektige fjell. Turen byr på trange daler, mektige fossefall og flere spektakulære utsiktsposter, ikke minst på vei ned i Eikesdalen. Dette er en forholdsvis tøff tur som egner seg best for øvede syklister.

Oslofjordruta Halden – Larvik

Oslofjordruta er en variert turopplevelse som tar deg gjennom fruktbart og lettsyklet kulturlandskap, langs hytteområder, sandstender og svaberg og gjennom en rekke trivelige småbyer og tettsteder. Det er kort avstand mellom kulturtilbud, serverings- og overnattingssteder på turen.

Øyhopping i Troms

Arctic Cycling i Troms. Opplev det fantastiske kystlandskapet ut mot havet på øyene Kvaløya, Senja og Sommarøy mellom Tromsø og Vesterålen. Kombiner turen med hurtigbåt enten tilbake til Tromsø eller ferje videre til Vesterålen. Deler av turene over Senja går på Nasjonale Turistveger.

Øyhopping på Fjordkysten

Opplev kysten ytterst i Sognefjorden nord for Bergen med sine små og store eventyr! En sykkeltur her ute i havgapet gjør noe med deg, etter få dager vil du merke hvordan roen blir en del av deg, du blir rolig og avslappa og preget av naturen rundt deg – havet, lyset, fjorden, fjella og stillheten.

Rallarvegen

Rallarvegen, over Hardangervidda, går langs Bergensbanen fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm. Du kan også sykle til Voss. Du kan også starte på Geilo, men da er det anbefalt å ta toget fra Geilo til Haugastøl på grunn av stor trafikk på RV7. Hvis du vil sykle videre til Voss må du ta lokaltoget fra Myrdal til Uppsete gjennom Gravhalstunnelen. Sesong: midten av juli – september.

Setesdalsruta

Langs Nasjonal sykkelrute nr 3 finnes et utvalg av kulturhistorie, attraksjoner og severdigheter. Strekningen mellom Kristiansand, Hovden og Haukeligrend har mye å by på. Har dere god tid, anbefaler vi å stoppe opp og gjøre avstikkere fra hovedruten. Setesdalsruta Start: Kristiansand Mål: Haukeligrend Lengde: 254,9 km Høydeforskjell: 917 m Strekning: Terrenget fra Kristiansand til Bykli […]

Sølvveien Oslo – Kongsberg

Den gamle Kongeveien, “Sølvveien” er Norges eldste kjørevei og riksvei, anlagt av Christian IV i 1624 for å frakte sølvmalm fra Kongsberg sølvverk til Haugsund (Hokksund), hvor malmen ble fraktet videre på Drammenselva. Veien ble imidlertid raskt forlenget til Bragernes og Christiania. I dag er veien en flott opplevelse på sykkelsetet, turen kan sykles fra Oslo og helt til Kongsberg.

Sørlandsruta

«Småbyhopping» på Sørlandet. Ruta mellom Larvik og Kristiansand er en flott sykkeltur langs Sørlandskysten. Turen går innom mange koselige tettsteder og småbyer, og med sykkel får du tid til å se deg rundt. Har du god tid kan du prøve øyloffing med ferge fra Kragerø ut til idylliske Jomfruland, eller fra Gjerving ut til bilfrie Lyngør.

Stølsheimen rundt

Like innenfor Fjordkysten finner du Stølsheimen – her kan du sykle helt fra høyfjellet og ut i havgapet! Stølsheimen rundt 294 km Fantastisk tur som du trenger minst 3 dager på. Opplev fjord, fjell, kultur, ferge og 4 fjelloverganger (hvor transport kan ordnes, ta kontakt med Berg Fritid). Et utall av muligheter til aktiviteter og […]

Telemarkskanalen

Kombiner sykkelferien med tur med Kanalbåtene på Telemarkskanalen og opplev slusene på nært hold. Organiser turen selv eller få ferdige pakker med både nødvendige båtbilletter og overnatting med mat.