Valdres

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kombiner sykkelturen med en liten fjelltur, prøv fiskelykken, besøk en levende støl og smak på skikkelig stølsmat.

Barnas fjellsykkelparadis

Flere hundre kilometer med familievennlige fjellveier og stier gjør at hele familien vil nyte sykkelferien i Valdres. Spesielt området på Stølsvidda mellom Vang, Vaset, Tisleidalen, Golsfjellet og Hemsedal er et fantastisk sykkelområde for hele familien. Her er både korte, mellomlange og lange turer syklister på alle nivå. At Stølsviddene også er det området i Nord-Europa med fleste setre/støler i drift, gjør sykkelturen enda bedre. Med en nystekt vaffel fra en støl innabords går turen som en lek.

Mjølkevegen fra Vinstra gjennom Valdres til Gol

Mjølkevegen går fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres, 270 km fra togstasjon til togstasjon. Turen gjennom Valdres byr på vakkert fjellterreng og et av Norges største og mest aktive stølsområder, Stølsvidda. Turen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser – en perfekt sykkelferie for aktive familier. Milevis med flotte grusveier nesten uten biltrafikk og nydelig utsikt til fjell og vidde!

 

Steder av interesse

Gomobu Fjellstue

Overnatting

På Gomobu Fjellstue kan du overnatte i en av 10 store hytte eller i et av 36 rom. I tillegg er det mulighet for leie av tur- og terrengsykler på Vaset til de mange sykkelmulighetene i området.

Brennabu

Overnatting

Brennabu ligger på Vaset i Valdres – i fjellområdet mellom Valdres og Hemsedal, 850 m.o.h. i nydelig fjellterreng, på grensen mellom skog og høyfjell. Brennabu har hytter til utleie 300 meter fra leirskolen og 600 meter fra alpinanlegget Vaset Skiheiser.

Bøflaten Camping

Overnatting

Utleie av ordinære terreng-/tursykler på Bøflaten Camping ved Vangsmjøsa, Vang i Valdres. Turbeskrivelser og kart er tilgjengelig. Bøflaten Camping er et godt utgangspunkt for sykkelturer i dalbunnen og på fjellet.

Grønolen Fjellgard

Overnatting

Grønolen Fjellgard AS ligger i hjertet av Sør-Norge, omgitt av majestetiske fjell og store vidder. På 800 meter over havet du kan puste frisk luft og nyte gjestfrihet utenom det vanlige.

Haugseter Fjellstue

Overnatting

Haugseter Fjellstue er et supert utgangspunkt for naturopplevelser og oppleve levende stølsdrift.Overnatting i hytter og leiligheter, god mat fra et kjøkken med fokus på lokale råvarer, båtutleie, fiskekort og kart, gratis utlån av fiskestenger til barn.

Ruten Fjellstue

Overnatting

Ruten Fjellstue ligger langs Bjørnsonvegen øverst i Espedalen. Flott turterreng i skog og høyfjell. Fra toppen av Ruten (1517 moh) kan du se 93 fjelltopper i Jotunheimen over 2000 moh. Rom med eller uten dusj/toalett. Restaurant/bar, gratis internett, eget bryggeri.

Fagernes Camping

Overnatting

Fagernes Camping har en idyllisk plassering ved Strandefjorden og er omringa av eviggrøne grantrær. Her er det lekeplass, strand, båtleige og fiske. Hytter og leiligheter er av høy kvalitet, og det er flotte campingplasser for bobil, campingvogn og telt.

Vasetstølen

Overnatting

Vasetstølen ligger på 830 m.o.h. på Vaset i Valdres, og er et tun med bygninger fra 1700 og 1800 tallet.
Her får du god mat og drikke i historiske omgivelser, og overnatting i fine hytter.

Sørre Hemsing

Overnatting

Vi ønsker velkommen til den tradisjonsrike garden Sørre Hemsing. Garden er et orginalt 4-kant tun med 8 bygninger fra 1600 tallet og 1800 tallet. Her finn du Oppistøga, Gamlestøga, buahus, fjøs, låve, smie, kvernhus og tørkehus. Alt slik det var før i tida, men med moderne komfort.

Radisson Blu Mountain Resort, Beitostolen

Overnatting Restaurant

Førsteklasses høyfjellshotell med SPA, stort 25 m svømmebasseng, lekerom og konferansefasiliteter.

Visit Valdres AS

Turistinformasjon

I Valdres finner du turistinformasjonens hovedkontor bygdebyen Fagernes. Her står man klar til å hjelpe deg med førsteklasses råd og tips. Du finner også turistinformasjon på Beitostølen og Filefjell.

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Valdres

Relaterte sykkelruter
Mjølkevegen

Fine lokale ruter

Her er noen fine småturer og dagsturer i området.

Lokale sykkelruter
Golsfjellet – Stølsvidda med overnatting