Sunnhordland

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis.

  • Romantiske Rosendal
  • Bluesbygda Skånevik
  • Byen Stord
  • Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik

Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik.

Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland

Lettvint ferdigpakka sykkelferie i Sunnhordland

Discover Norway har laget en flott og lettvint 7-dagers sykkelferie for deg i Sunnhordland med både mat og bagasjetransport. Turen starter og slutter i Bergen, og byr på en flott rundtur som går Bergen – Rosendal – Skånevik – Stord – Austevoll – Bergen.

Les mer og bestill sykkelferien din i Sunnhordland her.

Steder av interesse

Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus

Overnatting Restaurant

Overnatting med frokost og tilbud om 3-retters dagens middag i romantiske omgivelser i sesongen. Enkelt, men komfortabelt overnattingssted i originale hus fra 1850 med 21 rom og 37 senger.

Bekkjarvik Gjestgiveri

Overnatting Restaurant

Bekkjarvik Gjestgiveri har havet og historien i ryggen og ligger på en av øyperlene i Austevoll syd for Bergen.Her serveres god mat, flotte rom, konferanse, selskap, show, konserter og andre spennende aktiviteter.

Fitjar Fjordhotell

Overnatting Restaurant

Fitjar Fjordhotell ligg sentralt til i Fitjar sentrum med utsikt over Fitjarvikjo. Hotellet har 24 rom med høg standard, restaurant, bar og konferanserom

Grand Hotell Stord

Overnatting Restaurant

Grand Hotell Stord er et uformelt og trivelig hotell som ligger perfekt til i hjertet av Stord sentrum, Leirvik. Uansett formålet med turen – Grand Hotell Stord er det beste utgangspunkt for ditt besøk på Stord.

Bømlo Hotell

Overnatting Restaurant

Fullservice hotell med restaurant og bar sentralt på Rubbestadneset på Bømlo. Godt sted å hvile ut etter mange fine småveier å sykle på i tillegg til Nordsjøsykkelløypa. Ca 2 mil fra Moster Amfi og Gullgruvene på Lykling.

Almaas Hotell Stord

Overnatting restaurant sykkelutleie

Her er 36 rom av ulik størrelse, alle er forskjellige. Felles for alle er god standard og koselige møbler og farger. Almaas Hotell Stord ligger sentralt i Leirvik på Stord. Det aller meste når du ved en kort spasertur. Stord er en trivelig liten by på Vestlandet, midt mellom Bergen og Haugesund.

Stord Hotell

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Stord Hotell er et fullservice forretnings- og aktivitetshotell med sentral plassering i hjertet av Sunnhordland. Vi kan tilby 161 store og velutstyrte rom i fire ulike kategorier, alle med gratis trådløst internett.

Sunnhordland ligger midt mellom Haugesund og Bergen, og er lett tilgjengelig med både bil, buss, båt og fly (via enten Haugesund eller Bergen).

Kystbussen kjører E39 mellom Bergen og Stavanger hver time. Her går det også an å ta med sykkel så lenge det er plass (men du får ingen garanti) og betale barnetakst for sykkelen.

Båt fra Bergen er veldig praktisk med sykkel, og det er mange strekninger å velge mellom. Perfekt til øyhopping på sykkel!

 

 

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Sunnhordland

Relaterte sykkelruter
Nordsjøruta
Hardangerfjorden

Fine lokale ruter

Her er noen fine småturer og dagsturer i området.

Lokale sykkelruter
Fitjar: Storavatnet rundt