Lofoten & Vesterålen

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg. Rutene byr også på fantastisk natur med blått hav, fantastiske strender med «friske» badetemperaturer selv midt på sommeren, snøkledde, spisse fjell og et kulturlandskap preget av at folk her har livnært seg både av jordbruk og fiske.

De lengste sykkelveiene er tilknyttet tettstedene, så på de fleste sykkelrutene ferdes du på bilvei. Det er i tillegg mange fine steder hvor du kan sykle litt utenfor allfarvei. Når det gjelder veiene er det en god tommelfingerregel at veien langs vestkysten er best med minst trafikk.

Det er lys i alle tunellene i Vesterålen. Likevel er en refleksvest og lykt på sykkel/hjelm å anbefale. Alle tuneller unntatt den vel tre kilometer lange undersjøiske Sløverfjordtunnellen, har lite eller ingen stigning og er helt greie å sykle igjennom.

Ikke glem kosen på turen gjennom Vesterålen! Her er det flott å stoppe underveis for en piknik i fjæra med utsikt over havet, eller en tur innom en av caféene underveis. Restaurantene har også blitt flinke til å gi deg en smak av Vesterålen når du først er her. Det er også godt med ulike overnattingsmuligheter å velge mellom, enten du foretrekker telt, hytte, sjøhus, rorbu eller et hotellrom.

Steder av interesse

Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg

Overnatting

Lofoten Sommerhotell & Vandrerhjem ligger sentralt i Kabelvåg i Lofoten. Sommerhotellet har dobbelt eller firesengsrom/familierom, alle rom med bad og dusj. Vandrerhjemmet har enkelt-, dobbelt- eller firesengsrom med bad og dusj på gangen.

Holmvik Brygge Nyksund

Overnatting

Gjestehuset Holmvik Brygge i Nyksund er et fint utgangspunkt for sykkelopplevelser i Vesterålen og vandreturer som den kjente Dronningruta.

Fjordcamp

Overnatting

Hytter, campingplass og restaurant nær Sortland i Vesterålen. Fjordcamp har sykkelutleie for sine gjester og kan anbefale flotte turer langs rolige veier i naturskjønne omgivelser! Etter Ryggedal tunnel, ta av på rv 820 ved Kråkberget. Turistinfo, rimelig overnatting i hytter, bobil/campingvogn og telt. Restaurant og konferansesal. Kaianlegg med båtutleie, fiske, fugletitting og mange fine ruter.

Toftenes Sjøhuscamping

Overnatting

Toftenes Sjøhuscamping er opprinnelig et gammelt handelssted fra 1909. Bygningen er restaurert og Toftenes sjøhuscamping tilbyr rom, i tillegg til hytter, oppstillingsplasser for caravan og teltplasser.

Vesterålen Sjøhus

Overnatting

Sjøhushotellet 2 km nord for Sortland i Vesterålen har 7 trivelige sjøhus og rom i et gjestehus. Restaurant Sjøstua byr på smaken av Vesterålen. Andre tilbud: båthavn, badestamp, fiskebrygge med tilgang for rullestoler. Guidet fisketur.

Visit Vesterålen

Turistinformasjon

Turistinformasjonen i Sortland og Andenes er åpen hele året og hjelper deg med informasjon om hele Lofoten og Vesterålen.

Destination Lofoten

Turistinformasjon

Turistkontorer på Svolvær Torg, Leknes sentrum, Flakstad turistinformasjon på Ramberg, Sørvågen i Moskenes, Værøy rådhuset/fergeleiet, Røst rådhuset/fergeleiet.

Vesterålen Reiseliv AS

Turistkontor

Vesterålen er ei øygruppe nord for Lofoten i Nord-Norge. Vi tilbyr et mangfold av opplevelser for hele familien. I Vesterålen er det over 150 markerte turløyper, og endeløse muligheter for aktivt friluftsliv.

Lofoten – et fascinerende øyrike

Lofoten er spektakulær, med hvite strender, åpent hav, mektige fjell, lys og mørke, stillhet og storm. Været kan være uforutsigbart og barskt, men også vennlig og mildt.

Turen starter med Hurtigruta fra Bodø til Svolvær, går på kryss og tvers gjennom øyriket og avsluttes med ferge fra Moskenes til Bodø. Med sykkel kommer du tett på naturen med sine steile fjell og idylliske fiskevær. Dagsetappene gir rom for mange stopp og spennende omveier. La deg gjerne friste til besøk i noen av de mange severdighetene, museene og galleriene langs ruta.  Det hele krydres med smaken av Lofoten i form av tradisjonsrike overnattingssteder og god mat. En sykkeltur i Lofoten er som en drøm, og blir et minne for livet.

Du må regne med noe trafikk på enkelte strekninger, men våre tilbakemeldinger sier at trafikken ikke er for sjenerende.

Turen passer for barn fra 14 år.

Ferdig pakke fra Discover Norway (Norske Bygdeopplevelser)

 

Ishavskysten – i midnattssolens rike

En opplevelsesreise med mektige natur og lukt av ramsalt sjø!
Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et eventyr for deg som liker en opplevelsesreise på sykkel. Trekk pusten og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap.

Turen starter i Tromsø og møter havet på Sommarøy. Derfra følger du yttersida av Senja, hvor mektig fjell minner om troll som har blitt til stein under midnattssola. Andøya byr på kontraster med mjuke daler, myrområder og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær.

Ferdig pakke fra Discover Norway (Norske Bygdeopplevelser)

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Lofoten & Vesterålen

Relaterte sykkelruter

Fine lokale ruter

Her er noen fine småturer og dagsturer i området.

Lokale sykkelruter