Grimstad

Grimstad

Sørlandsidyllen Grimstad ligger godt plassert mellom Arendal og Kristiansand, de to største byene i Agder. Det er kun tretti minutter til Kristiansand som har flyplass og gode togforbindelser fra øst og vest. Grimstad er lett tilgjengelig med kollektivtransport.

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug.  Skjærgården utenfor Grimstad har fine øyer og holmer, ogmange av dem er friområder slik at du kan gå i land der du ønsker. I sommermånedene yrer det av båttrafikk mellom holmene, og gjestehavna er full av turister som kommer sjøveien.

Grimstad er stedet hvor Henrik Ibsen hadde sine ungdomsår og skrev sitt første skuespill, og hvor Knut Hamsun bodde siste del av sitt liv. Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste og inneholder apoteket hvor Henrik Ibsen jobbet og bodde.

Syklist Velkommen reisemålet Grimstad

Mulighetene for sykkelturer er varierte, og landskapet er vennlig å sykle i. Grimstad er ypperlig utgangspunkt for dagsturer, eller å sykle til ulike attraksjoner. Du kan oppleve både sjø og hei på sykkelturer her. Nasjonal sykkelrute 1, Sørlandsruta, går gjennom kommunen.

På Grimstad Turistkontor kan du leie forskjellige typer sykler med diverse utstyr for turer på egen hånd.Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler. Ta med deg brosjyren «På sykkel i Grimstad», og sykle i «Thor og Dag Ottos sykkelløyper» – favorittløypene til Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen. Grimstad har et aktivt sykkelmiljø med to av Norges mest profilerte syklister. Thor Hushovd ble verdensmester i 2010 og tok en sterk NM-seier på hjemmebane i 2013. Dag Otto Lauritzen ble første nordmann som vant en etappe i verdens hardeste sykkelritt, Tour de France, i 1987. Plassen foran turistkontoret heter Thor Hushovds plass, og i monteren kan du se på Hushovds og Lauritzens sykler og trøyer.

Turistkontoret selger også en kortstokk med 52 sykkelturforslag i Arendal og Grimstad. Visste du, at Grimstad har turistkontor på hjul? Hvis du får øye på den grønne lastesykkelen, så er det bare å kontakte den syklende turistverten. Oppi den grønne kassa finnes det masse brosjyrer og kart. Velkommen til Syklist Velkommen Destinasjon Grimstad!

På Grimstad turistkontor får du

  • Gratis WiFi
  • Sykkelutleie
  • Utlån av verktøy, muligheter for sykkelreparasjon på bedriften
  • Sykkelverksted i nærheten

Sommer i Grimstad

Sommer i Grimstad er festivaler, sommershow på Apotekergaarden, is på brygga, latmannsliv på stranden, båtturer i skjærgården med SkonnertenSolrik, Badebåden Østerøyeller utleiebåt fra turistkontoret og en frisk sykkeltur i Thor & Dag Ottos sykkelløyper.

Kortfilmfestivalen, Ibsen- og Hamsun-dageneog Skral Festival trekker mange mennesker til den lille byen. Sommershowet på Apotekergaarden er en tradisjon både fastboende og turister setter pris på. I løpet av sommeren er det flere utstillinger, konserter og andre spennende arrangementer.

Transport

Det finnes flere muligheter for å komme seg til Grimstad, både fra inn-og utland. For mer informasjon, se reiseinformasjon til Grimstad

Sykkelutleie

På Grimstad Turistkontor kan du leie hybridsykkel til damer og herrer, barnesykkel, elsykkel, barnesete, sykkelvogn og sykkelveske.

Steder av interesse

Marivold Resort

Overnatting

Der landet møter havet ligger Marivold! Marivold er opprinnelig en halvøy, en naturperle midt i Grimstads flotte skjærgård. Her ute finner du store grøntområder, små viker, strender og svaberg – en ekte bit av Sørlandet.

Strand Hotell Fevik

Overnatting Restaurant

Strand Hotel Fevik ligger ved en av Sørlandets fineste strender. Et opphold her er det nærmeste du kommer en middelhavsferie i Norge. Dette er også et av de få gjenværende funkishoteller i Norge.

Scandic Grimstad

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Scandic Hotel Grimstad ligger ved torvet, omkranset av sjarmerende gammel trehusbebyggelse. Hotellet har høy standard og service, og en særpreget sørlandsk og maritim atmosfære.

Grimstad Turistkontor

Turistinformasjon Sykkelutleie

Grimstad er ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei på sykkelen. For sykkelturer på egenhånd kan du leie sykkel på turistkontoret. Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler.

I Grimstad finnes det mange muligheter for sykkelturer. Du kan velge en lang eller en kort tur, en tur langs strendene eller i innlandet. Bruk en hel dag på en runde eller ta det som en treningsøkt. Her presenteres det 13 ulike turer, alle med utgangspunkt Grimstad Turistkontor. Den første turen er den korteste, den siste er den lengste. Hvis du ønsker å trene i favorittløypene til Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd, så kan du velge turene som er merket med ”Thor & Dag Ottos sykkelløyper”. Her er det noe for enhver smak. Turtipsene gir deg også muligheter til å ta avstikkere. Finn ditt favorittsted, ta en rast på et badested, en fiskeplass eller til et utsiktspunkt.

God tur!

Rorerunden 12 km

Denne turen er lett å sykle og egner seg perfekt for barnefamilier. Traséen går enten på sykkelsti eller på lite trafikkerte veier og har ingen bratte stigninger.

Les mer

Marivold rundt 17 km

Marivold er en vakker halvøy, hvor du kan oppleve skjærgården fra landet. Her er det mange gode bademuligheter. Turen opp til Rossekniben er barnas favoritt, og hvis du er heldig kan du få fine fisk i Smørsundet.

Les mer

Temse rundt 21 km

En fin tur med både skog og sjø som passer best for terrengsykling.

Les mer

Vestlandske hovedvei 24 km

Opplev den historiske Vestlandske hovedvei – en idyllisk, men til dels krevende sykkeltur.

Les mer

Fevikrunden 26 km

Ta en sykkeltur inn til RAET nasjonalpark.

Les mer

Flo & Fjære 37 km

Fin kombinasjon av sjø og innland. Du får servert indrefileten av Grimstad skjærgården, og det er mange gode muligheter for å ta seg et bad eller for å kjøpe seg en matbit. Dette er Dag Otto Lauritzens tur til svabergene.

Les mer

Homborsund om Vestlandske hovedvei 38 km

Idyllisk tur langs Vestlandske hovedvei og nydelige Homborsund. Til dels krevende sykkeltur.

Les mer

Bakkejageren 41 km

Turen er en av fem ruter som inngår i Thor og Dag Ottos sykkelløyper, og er Dag Otto Lauritzens intervalldrøm. Her får du testet klatreegenskapene dine oppover Grøslekleivene. Vakkert innland!

Les mer

Froland rundt 46 km

Vil du prøve en av de mest brukte treningstraséene til de aktive syklistene i distriktet? Er du klar for en rask runde med lite kupering? Denne runden innbyr til fart, men er full av opplevelser og flott natur. Turen er en av fem ruter som inngår i Thor og Dag Ottos sykkelløyper.

Les mer

Syndle rundt 47 km

Flott tur, men stedvis kupert og krevende terreng. Idyllisk landskap, med mange små vann og gode fiskemuligheter underveis.

Les mer

Verdens lengste vei til Arendal 49 km

Turen er en av fem ruter som inngår i Thor og Dag Ottos sykkelløyper. Thor Hushovds omvei til Arendal er turen for deg som ønsker å oppleve kyststrekningen mellom Grimstad og Arendal: Sørlandsidyll, byliv og badeplasser. Dette er en vakker, men lang og krevende løype.

Les mer

Farmen 51 km

På denne sykkelturen kan du se mange, flotte gårder og du passerer bl.a. Berli Gård som har vært Farmen-gården på TV 2 i 2013. Fin tur på stort sett rolige veier med gode fiskemuligheter.

Les mer

Vestavind 65 km

Turen er en av fem ruter som inngår i Thor og Dag Ottos sykkelløyper. Det er en meget koselig tur til idylliske Lillesand og flotte Brekkestø.

Les mer