Golsfjellet

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet med endeløse herlige sykkelveier. Området byr på en rekke flotte  halvdags-, dag- til flerdagssturer.

Golsfjellet ligger nær enden av den kjente Mjølkevegen. Ruten som forbinder Gol med Otta via de flotte og tradisjonsrike fjellområdene mellom Hallingdal, Valdres og Gudbrandsdal.

Golsfjellet er et fantastisk område alle – også for barn på egen sykkel, med sine milevis med grusveier med liten biltrafikk og få bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til fine overnattingssteder.

Stort aktivitetstilbud i området

  • Fjellturer: «11 på topp»
  • Stolpejakt
  • Geocaching
  • Fisking
  • Rideturer
  • Bading i fjellvann
  • Badebassenger på hotellene
  • Treningsfasiliteter med velværeavdeling
  • Innendørs og utendørs lekeparker
  • Minigolf

Litteraturtips: boken Mjølkevegen med avstikkere – 15 sykkelturer Golsfjellet og Valdres

 

Steder av interesse

Kamben Høyfjellshotell

Overnatting Restaurant

Kamben Høyfjellshotell ligger flott til midt på Golsfjellet, men masse sykkelmuligheter rett utenfor hotelldøren. Her får du lune og deilige omgivelser, med tømmervegger, peiskos og god hjemmelaget mat.

Storefjell Resort Hotel

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Fullservice hotell på Golsfjellet: overnatting, restaurant, bar, dans/pianist 6 dager pr. uke, treningsrom / basseng / velvære med SPA-behandlinger.

Oset Høyfjellshotell

Overnatting Restaurant Sykkelutleie

Oset Høyfjellshotell ligger midt på Golsfjellet mellom Hallingdal og Valdres, og 30 min fra Hemsedal. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser 900 m.o.h. ved Tisleiafjorden.

Flotte sykkelturer på Golsfjellet

Golsfjellet har en rekke flotte sykkelruter å tilby som alle er svært godt merket. Rutene er merket A – H på sommerkartet som du kan laste ned. Hver og en har en liten turbeskrivelse i kartet. Noen av rutene er også beskrevet under. I tillegg er det mange lokale variasjoner som du kan komponere selv og dermed lage din egen ruter som passer deg.  Last ned det store Sommerkartet over Golsfjellet her (pdf). Ellers så kan du kjøpe på alle overnattingsstedene på reisemålet et terrengkart for Hemsedal, Golsfjellet og Valdres som kan benyttes til både sykkel, vandring og bil. Rutene kan alle kombineres med overnattingsstedene som er beskrevet under dette reisemålet. Så selv om startpunktet for beskrivelsen et sted så kan du lett benytte samme turen fra de andre. Du får trivelige råd i resepsjonen for turene! Parantes referer til sykkelkartets ruter.

Golsfjellet rundt

Golsfjellet Rundt er ei fin rute rundt fjellet. Det er en fin sykkeltur, som du kan starte alle steder på Golsfjellet. Mye av turen går langs Golsfjellveien, så det er bare å finne korteste vei dit, så er du i gang med runden.

Les mer

Vesle Golsfjellrunden med Lauvsjøen rundt

Denne turen tar deg opp i høyden med utsikt og morsom sykling på kjerrevei og sti. Det venter støler, kulturlandskap, markblomster og fuglekvitter. På siste del av turen er det panoramautsikt til Tisleifjorden, grensefjorden mellom Hallingdal og Valdres.

Les mer

Mjølkevegen

Mjølkevegen binder sammen sykkelturene på Golsfjellet og Valdres med mange muligheter for dagsturer og gjerne med overnatting. Vi har syklet en to etappers tur fra Golsfjellet, som egner seg fint som en overnattingstur til Gomobu/ Vaset området. Her kan du ta inn på hyggelig overnatting, eller om du velger ei natt i medbrakt telt fra sykkeltrallen din.

Les mer

Turen Golsfjellet – Stølsvidda med overnatting

Denne turen kan tas med eller uten overnatting på Gomobu. Mjølkevegen binder sammen sykkelturene på Golsfjellet og Valdres med mange muligheter for dagsturer og gjerne med overnatting. Vi har syklet en to etappers tur fra Golsfjellet, som egner seg fint som en overnattingstur til Gomobu/ Vaset området. Her kan du ta inn på hyggelig overnatting, eller om du velger ei natt i medbrakt telt fra sykkeltrallen din.

Les mer

Einarsetrunden

Einarsetrunden er en trivelig tur på stier og fjellvei. Markblomster, fuglekvitter og fine utsiktspunkt er noe av det du finner langs veien på denne runden. Bruk god tid og kos deg i fjellnaturen.

Les mer

Reisen til Golsfjellet

Du kan bruke et miljøvennlig alternativ som ta tog til Gol med Bergensbanen fra Oslo eller Bergen. Fra Gol stasjon kan du også sykle nasjonal sykkelrute 5 som også Mjølkevegen følger mot Valdres. Med sykkel kan du også komme via Hallingdalsruta eller Numedalsruta og ta av mot Golsfjellet. Dersom du ønsker å unngå stigningene fra ca 200 moh til 1000 moh kan du  avtale transport med Storefjell, Kamben eller Oset. Ring og avtal med et av overnattingstedene en tid i forveien.

Tog til Gol, bestill hotelltaxi opp til Storefjell.

Kjøreruter fra Bergen

Kjøreruter fra Oslo

Kjøreruter fra Otta

Kjøreruter fra Kristiansand

Sykkelutleie

Overnattingsstadene samarbeider om utleie for sine overnattingsgjester. Ring ett av overnattingsstedene på Golsfjellet for å avtale dette.

Turistinformasjon

Overnattingsstedene på Golsfjellet har den beste lokalkunnskapen om aktiviteter og sykkelruter, eller praktiske råd ellers.
Eierne bor i det området du sykler og kan dermed gi ekstra verdifull informasjon gjennom sin resepsjon.

 

Fjellturer

Golsfjellet byr på både korte og lengre turer til topper hvor du kan se helt til Jotunheimen.

Sjekk ut.no for turtips på Golsfjellet.

Geocaching

Kombiner turene med å finne en eller flere av de 40 geocachene som er lagt ut rundt om kring på Golsfjellet. Skriv navnet ditt i boken, og se på «skattene» som er lagt ut. Flott motivasjonsfaktor for barn på tur.

Bading

Husk badetøy, det er mange fine fjellvann å ta seg en dukkert i underveis.

Fiske

Ta med en liten sammenleggbar fiskestang og prøv fiskelykken.

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Golsfjellet

Relaterte sykkelruter
Hallingdalsruta
Mjølkevegen