Børgefjell

Børgefjell

Med utgangspunkt i Røyrvik i Nord-Trøndelag kan du sykle i selve innfallsporten til Børgefjell Nasjonalpark, helt på grensen til Sverige. Området byr på en rekke fine småruter i randsona til nasjonalparken. Kjenn at skuldrene senker seg her inne ved nasjonalparken ved svenskegrensen.

Røyrvik har en rekke fine ruter som foreløpig i stor grad er frem og tilbake, noe som gjør at den passer for alle: når du har syklet langt nok er det bare å snu og sykle tilbake.

Røyrvik og området inn mot Børgefjell Nasjonalpark får stadig flere sykkelruter å velge i, fra små fine ettermiddagsruter til lengre ruter rundt innsjøene i området og inn mot nasjonalparken. Rutene går for en stor del langs eller med utsikt til flotte fjellvann og fjellene i nasjonalparken.

Husvikrunden

Fin runde rundt østre del av vatnet Vektern (Speerregejaevrie) forbi ny og eldre reinkru brukt til slakting og skilling av rein.

Asfaltdekke store deler av veien, lett kupert, ingen store høydeforskjeller. Grusvei på østre deler av runden. Sykkelveien kan knyttes sammen med Rørfossrunden og Saksvassveien.

Limingen rundt

Flott rundtur langs både Limingen og Tunnsjøen på ca. 73 km. Ruta går delvis på asfalt og grusvei.

Steinfjellet

Gamleveien over fjellet mellom Brekkvasselv / Namsskogan og Røyrvik er flott å sykle på med minimalt med trafikk etter at ein tunnel erstattet den smale fjellveien. Nydelig område langs små fjellvann og fin utsikt.

Ta kontakt med Børgefjellsenteret for kart med flere sykkelruter.

Steder av interesse

Limingen Gjestegård

Overnatting Restaurant

Velkommen til Limingen Gjestegård. Du finner dem i fjellbygda Røyrvik, nær Børgefjell nasjonalpark. Den nest eldste nasjonalparken i Norge. En flott naturperle i indre Namdalen hvor fjell ørret hopper og storfuglen leker.

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Børgefjell

Relaterte sykkelruter
Børgefjellområdet

Fine lokale ruter

Her er noen fine småturer og dagsturer i området.

Lokale sykkelruter
Husvikrunden i Børgefjell