Børgefjell

Børgefjell

Med utgangspunt i Røyrvik i Nord-Trøndelag kan du sykle i selve innfallsporten til Børgefjell Nasjonalpark, helt på grensen til Sverige. Området byr på en rekke fine småruter i randsona til nasjonalparken.

Røyrvik har en rekke fine ruter som foreløpig i stor grad er frem og tilbake, noe som gjør at den passer for alle: når du har syklet langt nok er det bare å snu og sykle tilbake.

Røyrvik og området inn mot Børgefjell Nasjonalpark får stadig flere sykkelruter å velge i, fra små fine ettermiddagsruter til lengre ruter rundt innsjøene i området og inn mot nasjonalparken. Rutene går for en stor del langs eller med utsikt til flotte fjellvann og fjellene i nasjonalparken.

Husvikrunden

Fin runde rundt østre del av vatnet Vektern (Speerregejaevrie) forbi ny og eldre reinkru brukt til slakting og skilling av rein.

Asfaltdekke store deler av veien, lett kupert, ingen store høydeforskjeller. Grusvei på østre deler av runden. Sykkelveien kan knyttes sammen med Rørfossrunden og Saksvassveien.

(kart)

Ta kontakt med Børgefjellsenteret for kart med flere sykkelruter.

Steder av interesse

Limingen Gjestegård

Overnatting

Velkommen til Limingen Gjestegård. Du finner dem i fjellbygda Røyrvik, nær Børgefjell nasjonalpark. Den nest eldste nasjonalparken i Norge. En flott naturperle i indre Namdalen hvor fjell ørret hopper og storfuglen leker.

Relaterte sykkelruter

Disse rutene er fine å kombinere med sykkelferie i Børgefjell

Relaterte sykkelruter

Fine lokale ruter

Vi anbefaler deg å prøve disse lokale rutene.

Lokale sykkelruter