Norges fineste sykkelruter

Norges fineste sykkelruter

Med sykkelen kan du utforske småveier og sideveier i et behagelig tempo. Plutselig kan du finne nye steder og ukjente naturperler mens du kjenner at livet går litt roligere, ingenting haster. Bare nyte sykkelturen så langt du vil, så tungt du vil.

Nasjonale og regionale ruter

De nasjonale og regionale rutene er litt lengre turer for voksne som har fokus på flotte sykkelruter med ulike typer overnattingssteder underveis.

De nasjonale rutene er tegnet opp på et kart som et mål å jobbe mot, alle er ikke ferdig godkjent, skiltet og merket. Vi har tatt utgangspunkt i disse rutene og laget de delene som er godkjent til kortere ruter. F.eks. Rute 4 Oslo – Bergen består av flere ruter som Hallingdalsruta, Rallarvegen osv.

Se alle våre lange ruter her som er laget med utgangspunkt i de nasjonale rutene. Her finner du en lett blanding av hoteller, pensjonater og hytte/camping som ønsker å satse på sykkelturister, litt etter hva som er tilgjengelig underveis.

Enkeltruter kan dermed også kombineres til lengre sykkelruter, eller du kan bare ta en liten strekning av en rute. Så langt du vil, så tungt du vil, så behagelig du vil.

Stort rutetilbud på Syklist Velkommen reisemål

Mange av våre flotteste sykkelruter starter/slutter eller går via et eller flere Syklist Velkommen reisemål. Det gjør disse godt egnet som baser for sykkelferien, et sted du kan parkere bilen og tilbringe noen dager mens du tar kortere eller lengre sykkelturer.

Her finner du også en rekke kortere lokale ruter som er fine å kombinere med de lengre og mer krevende nasjonale rutene i ferien:

Reisemål

Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling, med både familiesykling, stisykling og ekstremsykling. Geilo er også et fint utgangspunkt for flere flotte sykkelruter som Rallarvegen og Hallingdalsruta (Oslo-Bergen), Numedalsruta og Mjølkevegen.

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet, i enden av Mjølkevegen og kort vei til endeløse herlige sykkelveier på fjellet. Et fantastisk område for barn på egen sykkel, med milevis med grusveier nesten uten biltrafikk og bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til komfortable overnattingssteder.

Grimstad

Mellom holmer og skjær, på nederste delen av det langstrakte land, ligger den idylliske byen Grimstad, med hvite trehus og mange sommerturister.

Grimstad har vakre naturområder, museer og andre ting som er verd å se og som er lett tilgjengelig med sykkel. Lang eller kort tur, langs strendene eller i innlandet, du velger selv. Bruk en hel dag på en runde, eller ta deg en treningstur. Velg selv etter form, vær og føreforhold.

Helgelandskysten

På Helgelandskysten kan du sykle uanstrengt fra øy til øy. Stopp ofte, rast på hvite kalkstrender, fyll lungene med salt havlukt og nyt de vakre fjellene rundt deg. Snart innser du at sykkel må være den beste måten å ta seg rundt på Helgeland. Det er du selv som bestemmer farten, og hvor anstrengende det skal være.

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg.

Smøla

Velkommen til Smøla – sykkelparadiset ute ved havet. Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med lyngheier og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla har norges største lavlandsslette – tenk opplevelsen av å sykle over […]

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis. Romantiske Rosendal Bluesbygda Skånevik Byen Stord Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik. Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland Lettvint ferdigpakka […]

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kanskje du skal prøve deg på Mjølkevegen fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres? Et flott tips til sykkelferie i Norge!