Luksuriøs Sykkelferie

Luksuriøs Sykkelferie

Glem telt og tynne liggeunderlag, halvstekte pølser og våte klær. Det finnes gode syklist velkommen hoteller over hele landet som tilbyr god, 3-retters middag, herlige senger, en god dusj og muligheter for vask og tørk av tøy.

Planlegg turen selv eller kjøp ferdig pakke. Spesielt Syklist Velkommen reisemål er smart for å få et stort sykkeltilbud uten å behøve å flytte på deg. Finn et hotell du liker som base, og utforske de fine sykkelturene i området. En slik sykkelferie gir både fin trim og en herlig avstressende kontrast til den travle hverdagen. På enkelte ruter er det også tilbud om bagasjetransport fra et overnattingssted til det neste slik at du bare kan nyte turen.

Det enkleste er å kjøpe en ferdig planlagt pakke med kvalitetssikrede hoteller. 3-retters middag er inkludert, og hyggelig selskap på turen får du på kjøpet:

Ferdige pakker fra Discover Norway

Turene fra Discover Norway, tidligere Norske Bygdeopplevelser, leveres ferdig planlagt og booket inkl. bagasjetransport, overnatting, mat og sykler. Klikk på turene så kommer du direkte til mer informasjon om turen på discover-norway.no:

Lofoten – et fascinerende øyrike

 

Lofoten er spektakulær, med hvite strender, åpent hav, mektige fjell, lys og mørke, stillhet og storm. Været kan være uforutsigbart og barskt, men også vennlig og mildt. Turen starter med Hurtigruta fra Bodø til Svolvær, går på kryss og tvers gjennom øyriket og avsluttes med ferge fra Moskenes til Bodø. Med sykkel kommer du tett på naturen med sine steile fjell og idylliske fiskevær.

Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær

Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et eventyr for deg som liker en opplevelsesreise på sykkel. Trekk pusten og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap. Turen starter i Tromsø og møter havet på Sommarøy. Derfra følger du yttersida av Senja, hvor mektig fjell minner om troll som har blitt til stein under midnattssola. Andøya byr på kontraster med mjuke daler, myrområder og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær.

Senja – 8 dagers rundtur

Fra den livlige byen Tromsø går turen vestover gjennom flott og variert natur, og møter havet på Sommarøy. Derfra går turen til Senja og den dramatiske yttersida. Veien snor seg gjennom mektig landskap – langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. Hurtigbåt fra Finnsnes tilbake til Tromsø.

Øyhopping på Helgelandskysten

En sykkeltur på Helgelandskysten med spektakulære naturopplevelser, fjell og tinder, åpent storhav og lune viker. Dusinvis av øyer, store og små, flate og runde, lange eller smale. Underveis har du kjente landemerker som De Syv Søstre, Dønnamannen, Lovundfjellet og Træna i synsranden.  Flere dager byr på alternative sykkelruter. Da kan du selv velge hvilke øyer du vil besøke og hvor langt du vil sykle.

Hardangerfjorden med sykkel og ferger

Her kan du sykle Hardangerfjorden på kryss og tvers og opplev noen av de flotteste stedene Hardanger har å by på: Voss, Ulvik, Kinsarvik, Utne, Jondal og Rosendal. Fra sykkelsetet kan du nyte alle synsinntrykkene i sakte film, og stoppe hvor og når du vil.
Du sykler blant bugnende frukthager, og i sesongen kan avlingene kjøpes fra små boder i veikanten. Turen starter med tog fra Bergen til Voss. Avslutt med en tur til Baroniet Rosendal før du tar båten tilbake til Bergen.

Sunnhordland med sykkel og ferger

Opplev den flotte vestnorske fjordlandskapet Sunnhordland på sykkel! Turen går i variert og kupert fjordlandskap og man får med seg et lite stykke Norge i miniatyr, med fjell, fjord, frodige bygder og koselige tettsteder med ulike aktivitetstilbud. Du får oppleve et lite stykke Norge i miniatyr, med fjell, fjord, små og store øyer, og frodige bygder.  I øst skimter du det mektige breplatået, Folgefonna. Dagsetappene krydres av korte og lange båtturer og avsluttes i koselige tettsteder, hvor du får et møte med den ekte kyst og fjordkulturen.  Underveis lover vi deg matopplevelser utenom det vanlige, når prisbelønnede kokker byr på kortreist mat i verdensklasse. Alt fra et matfat som bærer preg av sine omgivelser – friskt, vilt og vakkert.  Turen starter og slutter med overnatting i Bergen.

Rallarvegen

Rallarvegen foto: Øyvind WoldRallarvegen er Norges mest populære sykkeltur. Den er både en naturopplevelse og et kulturminne. Vegen er håndlaget og ble brukt som transportvei under byggingen av Bergensbanens høyfjellsstrekning fra 1895 til 1902. Ved Finse kan du la deg imponere av mektige fjell og Hardangerjøkulen som troner høyest med sin enorme kappe av hvit og asurblå is. Nedkjøringen til Flåm er en stor opplevelse med sine 7-800 høydemeter og 21 hårnålssvinger. Vel nede triller du gjennom den frodige dalen og parkerer sykkelen i Flåm, innerst i Aurlandsfjorden. Det er liten eller ingen trafikk på strekningen. Veistandarden er til dels røff med grovt underlag og snøfonner, ellers asfalt og setervei. Turen avsluttes med en spektakulær togtur fra Flåm til Myrdal, og Bergensbanen tilbake til Haugastøl.

Valdres

Mjølkevegen fra Vinstra via Valdres til GolPå ”stølsvidda”, fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for familier. Fin sykkeltur fra Gomobu, til Nøsen, Synding og tilbake til Gomobu. Her er fortsatt aktiv stølsdrift og du møter gjerne på geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Turen går på fine stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt tilrette med rasteplasser, badestrender og fiskeplasser – det er også fint å parkere sykkelen og ta en topptur på beina – ikke strabasiøs tur, men allikevel med følelsen av topptur med flott utsikt. Turen passer for familier med barn fra 8 år, som kan sykle hele turen selv. Dette er også en fin tur for andre «nybegynnere» på sykkelferie.

Skreddersydde pakker for grupper

Du kan få skreddersydde pakker, enten kortere eller lengre versjoner av pakkene over, eller pakker i andre områder som f.eks.:

  • Fra Dovrefjell til Lillehammer
  • Rundtur i Peer Gynts Rike
  • Rundtur i Lillehammer-fjellet
  • Fjordkysten (Ytre Sogn)
  • Røros-området
  • Rundtur i Valdres med start og slutt i Fagernes
  • Mjølkevegen i Valdres, med start i Vinstra, slutt i Gol
  • Nordsjørute mellom Egersund og Bergen eller deler av den.

 

Tips: bruk et Syklist Velkommen Reisemål som base

Finn deg et fint hotell på et Syklist Velkommen Reisemål, så er du sikret en behagelig sykkelferie med muligheter for både korte og lengre turer.

Reisemål

Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling, med både familiesykling, stisykling og ekstremsykling. Geilo er også et fint utgangspunkt for flere flotte sykkelruter som Rallarvegen og Hallingdalsruta (Oslo-Bergen), Numedalsruta og Mjølkevegen.

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet, i enden av Mjølkevegen og kort vei til endeløse herlige sykkelveier på fjellet. Et fantastisk område for barn på egen sykkel, med milevis med grusveier nesten uten biltrafikk og bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til komfortable overnattingssteder.

Grimstad

Mellom holmer og skjær, på nederste delen av det langstrakte land, ligger den idylliske byen Grimstad, med hvite trehus og mange sommerturister.

Grimstad har vakre naturområder, museer og andre ting som er verd å se og som er lett tilgjengelig med sykkel. Lang eller kort tur, langs strendene eller i innlandet, du velger selv. Bruk en hel dag på en runde, eller ta deg en treningstur. Velg selv etter form, vær og føreforhold.

Helgelandskysten

På Helgelandskysten kan du sykle uanstrengt fra øy til øy. Stopp ofte, rast på hvite kalkstrender, fyll lungene med salt havlukt og nyt de vakre fjellene rundt deg. Snart innser du at sykkel må være den beste måten å ta seg rundt på Helgeland. Det er du selv som bestemmer farten, og hvor anstrengende det skal være.

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg.

Smøla

Velkommen til Smøla – sykkelparadiset ute ved havet. Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med lyngheier og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla har norges største lavlandsslette – tenk opplevelsen av å sykle over […]

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis. Romantiske Rosendal Bluesbygda Skånevik Byen Stord Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik. Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland Lettvint ferdigpakka […]

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kanskje du skal prøve deg på Mjølkevegen fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres? Et flott tips til sykkelferie i Norge!