Mjølkevegen

Mjølkevegen

StrekningVinstra gjennom stølsriket Valdres til Gol
Lengde252 km fra togstasjon til togstasjon
Passer forStølsvidda er svært barnevennlig, men hele strekningen krever litt trening.

Mjølkevegen går hele strekningen mellom Vinstra og Golsfjellet. Den binder sammen sykkelopplevelsen i Valdres og Hallingdal til et eldorado for alle på to hjul. I tillegg til hovedruta, som både er godt skiltet og byr på mjølkeramper for rasten din, finnes det  flere avstikkere og runder som går ut og inn av Mjølkevegen.

  • Hele ruta er på ca. 250 km
  • Går langs fine fjell, støls – og hytteområder
  • Godt skiltet med ”Mjølkevegen”
  • Gjør turen så kort eller lang du vil
  • Egner seg for sykkeltralle hvis du holder deg på strekningene det er fjellveier
  • Tar du hele strekningen får du noe stisykling og kryssing av elv og overnatting
  • På Golsfjellet er strekningen fjellvei med noe sti om du ønsker det

På Golsfjellet finner du Mjølkevegen på strekningen Tisleifjorden – Oset Høyfjellshotell –Kamben Høyfjellshotell – Storefjell. Strekningen er skiltet og enkel både å finne og følge.

Flere av de fine sykkelturene på Golsfjellet kommer innom Mjølkevegen som Golsfjellet Rundt, Tisleidalen Rundt og Tisleifjorden Rundt.

Som seg hør og bør på  Mjølkevegen treffer du kuer, sauer og kanskje også geiter på din vei. Det er støler, hyttegrender og blomsterenger. Det er utsikt til fine fjell på begge sider av Tisleifjorden, som er grensen mellom Valdres og Hallingdal. Tar du turen fra Golsfjellet over demningen, sykler til Furuset med mjølkerampa og videre til Langestølen, får du en lett og fin tur.

På Langestølen er kolonialen med den hyggelige kaféen åpen mange av sommerens dager. Her er det himmelsk rømmegrøt og saften, den er laget av bær som vertinnen selv har plukket.

Mjølkevegen er en del av nasjonal sykkelrute 5. God tur!

 

Places of interest

Kamben Høyfjellshotell

Accommodation

Kamben Høyfjellshotell is situated in the heart of Golsfjellet with lots of cycling opportunities just outside the hotel door. Beautiful nature, spectacular mountain, wildlife and lots of fresh Norwegian mountain air!

Mjølkevegen går fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres, 252 km fra togstasjon til togstasjon.

Togforbindelse via Oslo tilbake til Gol eller Vinstra: www.nsb.no

Du kan også ta bussen fra Lillehammer, rute 200 til Skåbu stopper ved Ruten Fjellstue på forespørsel. Dette er også et fint startpunkt, så slipper du alle bakkene opp fra Vinstra!

Mjølkevegen kan sykles som en hel rundtur ved å parkere bilen på Gol, ta toget til Vinstra og sykle tilbake.

Mjølkevegen kan også kombineres med topptur til Bitihorn og sykling via Eidsbugarden og Tyinkrysset. Nydelig tur, ta kontakt med Fagernes Turistinformasjon for mer informasjon.

 

Valdres Turistkontor på Fagernes har sykler til utleie. De tilbyr også en gratis sykkelguide med mer enn 20 turforslag i ulike deler av Valdres. Sykkelguiden inneholder også et gratis oversiktskart.

Back to previous page