Golsfjellet rundt

Golsfjellet rundt

LengdeCa. 30 km
Lett tur:Egner seg for sykkeltralle hvis du holder deg på fjellveien
TerrengFjellveier opp til ca. 1000 m.o.h. Ca. 10 km. kjerrevei om du velger å krysse over fjellet.

Golsfjellet Rundt går, akkurat som navnet sier, rundt fjellet. Det er en fin sykkeltur, som du kan starte alle steder på Golsfjellet. Mye av turen går langs Golsfjellveien, så det er bare å finne korteste vei dit, så er du i gang med runden. Denne turbeskrivelsen starter ved Fjellheim.

Du sykler inn Golsfjellveien ved Fjellheim og tar etter en km. motbakke inn retning Storefjell. Etter en ny knapp km. tar du igjen mot venstre og Skutuset. Her stiger høydemetrene opp en god motbakke før du er oppe på Skutuset som byr på stølsmiljø og blomstereng.

Ta et stopp og nyt den fine Soria Moria utsikten til fjell i Hallingdal. Kanskje hører du en orrfugl fra toppen av et tre? Videre følger du fjellveien med både utforbakker og motbakker i den fine fjellnaturen. Du ser samtidig Hallingskarvet i det fjerne, og du passerer Fiskedammen og Lauvset.

I neste veikryss tar du til høyre og tråkker i motbakker retning Lauvsjø. Tar du et titt på sykkelkartet, ser du at du kan legge på ca. 5 km. å få en ekstra runde rundt idylliske Lauvsjøstølen og Lauvsjøen. Hemsedal sitt høyeste fjell står som en flott bauta midt i mot deg når du er her. Videre venter Auenhauglie, hvor du møter panoramautsikten over Tisleifjorden, grensefjorden mellom Buskerud og Oppland.

Videre går veien nede langs fjorden og kanskje frister det å ta et friskt bad i fjorden? Ved Oset Fjellkirke sykler du videre forbi skisenteret i Bualie hvor du har turens siste motbakke. På toppen passerer du Ørterstølen, herifra er det behagelig sykling tilbake til Fjellheim.

Golsfjellet Rundt er lett sykling, men har samtidig en del motbakker som gjør at du får brukt muskler i bakker og får opp pusten godt om du vil. Hvis du vil bytte fjellvei og Tisleifjorden med kjerrevei, tar du til høyre ved Lauvsjøen, sykler bratt opp til Vesle Auenhaugen og Gamle Gurisetvei tvers over Golsfjellet  til Appelsintreet og ned til Bualie.

Dette er rute A i kart som du får gratis/kjøpt på hotellene i området.

God tur!

Places of interest

Kamben Høyfjellshotell

Accommodation

Kamben Høyfjellshotell is situated in the heart of Golsfjellet with lots of cycling opportunities just outside the hotel door. Beautiful nature, spectacular mountain, wildlife and lots of fresh Norwegian mountain air!

Back to previous page