Billig sykkelferie

Billig sykkelferie

Fortvil ikke om budsjettet er stramt, du kan likevel få verdens beste ferieopplevelse på sykkel! De som suser forbi i bil får ikke med seg duften av nyslått gress, eller lyden av bølgene mot fjæresteinene. Her finner du gode tips til hvordan du kan gjøre sykkelferien billig men likevel få fantastiske opplevelser!

Tips til billig ferie på sykkel

Bruk utstyret du har

Du trenger ikke en avansert sykkel og masse spesialutstyr for å reise på sykkelferie. De aller fleste kan ta utgangspunkt i de syklene og det friluftsutstyret du har. Om det er en femten år gammel terrengsykkel, eller en tre-girs bysykkel, er ikke noe hinder for å komme seg ut på tur. Er du i tvil om syklene egentlig holder mål, kan en tur på et sykkelverksted for å sjekke f.eks. bremseklosser og dekk, være en god og billigere investering enn å kjøpe en ny sykkel. Mangler du en brukbar sykkel kan du sjekke bruktmarkedet, og husk at mange Syklist Velkommen reisemål har rimelige leiesykler.

Du kommer langt med vanlige turplagg eller treningsklær. Vanlig regntøy er også fint å sykle med. Det er lurt å ha jakker med glidelåser som gir ventilasjonsmuligheter. Regnbukser med borrelås for innstramming av buksebeina er supert for at regnbuksa ikke skal komme borti tannhjul eller kjede.

Skal du sykle flere timer om dagen, og gjerne over flere dager, vil du fort takke deg selv for å ha kjøpt en sykkelbukse. Disse fås fra rundt fire hundre kroner. En slik bukse gjør syklingen mye mer komfortabel, og kan gjerne brukes under shorts eller turbukse.

Sjekk nærområdet ditt

Husk at du trenger ikke å reise så langt for å få en fin sykkelferie. Det finnes Syklist Velkommen reisemål og mange flotte sykkelruter over hele landet, bruk nærområdet ditt på ferie, og utforsk hjemfylket eller landsdelen du bor i. Se alle de fine sykkelrutene her, eller finn et syklist velkommen- reisemål nær deg. Finn mer inspirasjon i sykkelturbøker eller sykkelblader, skaff deg et kart og lag en turplan. Planleggingen er også en del av gleden!

Tips: ta lokaltog eller buss en times reise hjemmefra, og bruk en helg på å sykle hjem igjen. Spør gjerne det lokale turistkontoret om tips til fine steder å sykle.

Finn billig overnatting underveis

Overnatting trenger ikke koste mye. Campingplassferie med eget telt er billig sykkelferie, enkle campinghytter finnes også. Vandrerhjem er også et billig alternativ, og de finnes på en rekke steder der det er fint å sykle.

Unngå høysesongen – sjekk typiske vinterdestinasjoner

Husk også at det er fint å reise på sykkelferie utenfor høysesongen: en langhelg i mai eller september byr på fine temperaturer til å sykle i, da er det også lavsesong og billigere priser på mange utleiehytter. Sjekk typiske vinterdestinasjoner, de har ofte gode tilbud på overnatting om sommeren, både på hytter, ferieleiligheter og hotellrom.

Billig og god mat på primus

Det er også mye billig og god mat man kan lage på stormkjøkken/primus. Sjekk oppskrifter på nettet. Det finnes egne bøker med oppskrifter for slike turkjøkken.

Det er også mange serveringssteder underveis som tilbyr god, hjemmelaget mat til en rimelig penge.

Reisemål

Geilo

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling, med både familiesykling, stisykling og ekstremsykling. Geilo er også et fint utgangspunkt for flere flotte sykkelruter som Rallarvegen og Hallingdalsruta (Oslo-Bergen), Numedalsruta og Mjølkevegen.

Golsfjellet

Midt mellom Valdres, Hemsedal og Hallingdal ligger Golsfjellet, i enden av Mjølkevegen og kort vei til endeløse herlige sykkelveier på fjellet. Et fantastisk område for barn på egen sykkel, med milevis med grusveier nesten uten biltrafikk og bratte stigninger. Stort aktivitetstilbud og kort vei til komfortable overnattingssteder.

Grimstad

Mellom holmer og skjær, på nederste delen av det langstrakte land, ligger den idylliske byen Grimstad, med hvite trehus og mange sommerturister.

Grimstad har vakre naturområder, museer og andre ting som er verd å se og som er lett tilgjengelig med sykkel. Lang eller kort tur, langs strendene eller i innlandet, du velger selv. Bruk en hel dag på en runde, eller ta deg en treningstur. Velg selv etter form, vær og føreforhold.

Helgelandskysten

På Helgelandskysten kan du sykle uanstrengt fra øy til øy. Stopp ofte, rast på hvite kalkstrender, fyll lungene med salt havlukt og nyt de vakre fjellene rundt deg. Snart innser du at sykkel må være den beste måten å ta seg rundt på Helgeland. Det er du selv som bestemmer farten, og hvor anstrengende det skal være.

Lofoten & Vesterålen

Rutene i Vesterålen er lette å sykle med lite bakker og flere ruter i svært lite trafikkerte områder. Er du på jakt etter litt lengre turer med vogn og litt bagasje er Vesterålen et supert valg.

Smøla

Velkommen til Smøla – sykkelparadiset ute ved havet. Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med lyngheier og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær. Smøla har norges største lavlandsslette – tenk opplevelsen av å sykle over […]

Sunnhordland

Her er gode sykkelruter lagt opp med passende dagsetapper, fine avbrekk med hurtigbåt eller ferge og mange gode opplevelser underveis. Romantiske Rosendal Bluesbygda Skånevik Byen Stord Det idylliske handelsstedet Bekkjarvik Kombiner turen med kulturopplevelser på Baroniet Rosendal og i bluesbygda Skånevik. Kombiner gjerne sykkelturen med en fjelltur: få inspirasjon til fine turløyper i Sunnhordland Lettvint ferdigpakka […]

Valdres

Det varierte landskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre. Her finner du milevis med fine grusveier nesten uten biltrafikk i et av Norges vakreste fjellområder. Kanskje du skal prøve deg på Mjølkevegen fra Vinstra til Gol gjennom stølsriket i Valdres? Et flott tips til sykkelferie i Norge!