Grimstad Turistkontor

Grimstad Turistkontor

Sørlandsidyllen Grimstad ligger godt plassert mellom Arendal og Kristiansand, de to største byene i Agder. Det er kun tretti minutter til Kristiansand som har flyplass og gode togforbindelser fra øst og vest. Grimstad er lett tilgjengelig med kollektivtransport.

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug.  Skjærgården utenfor Grimstad har fine øyer og holmer , og mange av dem er friområder slik at du kan gå i land der du ønsker. I sommermånedene yrer det av båttrafikk mellom holmene, og gjestehavna er full av turister som kommer sjøveien.

Grimstad er stedet hvor Henrik Ibsen hadde sine ungdomsår og skrev sitt første skuespill, og hvor Knut Hamsun bodde siste del av sitt liv. Ibsen-museet i Grimstad er landets eldste og inneholder apoteket hvor Henrik Ibsen jobbet og bodde.

Syklist Velkommen reisemålet Grimstad

Mulighetene for sykkelturer er varierte og landskapet er vennlig å sykle i. Nasjonal sykkelrute 1, Sørlandsruta, går gjennom Grimstad. Grimstad er også ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei på sykkelen.

For sykkelturer på egenhånd kan du leie sykkel på turistkontoret. Ligger du i tillegg med båt i gjestehavna får du halv pris på leie av sykler. For å få gode tips til sykkelturen, be om å få folderen: «På sykkel i Grimstad».

I hele juli kan du også være med på guidet sykkeltur med sykkelguide i regi av turistkontoret. Bli med på oppdagerferd til steder du kanskje aldri har vært før.

Ønsker du en ordentlig treningstur så anbefales det å bli med på tur i Thor & Dag Ottos sykkelløyper. På utvalgte datoer kan du sykle sammen med guider fra Thor Hushovds lag, Team Sparebanken. Formen må være god nok til å holde ut fire mil på racersykkel. Turene starter fra sykkelkafeen «På hjul» i storgaten.

På Grimstad turistkontor får du

  • Gratis WiFi 
  • Sykkelutleie 
  • Utlån av verktøy, muligheter for sykkelreparasjon på bedriften 
  • Sykkelverksted i nærheten

Sommer i Grimstad

Sommer i Grimstad er festivaler, sommershow på Apotekergaarden, is på brygga, latmannsliv på stranden, båtturer i skjærgården med Solrik, Badebåten Østerøy eller egen båt, og en frisk sykkeltur i Thor & Dag Ottos sykkelløyper.

Kortfilmfestivalen, Ibsen- og Hamsundagene og Skral Festival trekker mange mennesker til den lille byen. Sommershowet på Apotekergaarden er en tradisjon både fastboende og turister setter pris på. I løpet av sommeren er det flere ustillinger, konserter og andre spennende arrangementer.

Relaterte sykkelruter
Nordsjøruta
Numedalsruta
Sørlandsruta