Valdres

Oversikt over ruter

Her finner du noen utvalgte turer fra ulike deler av Valdres. For flere turforslag, besøk vår nettside: sykkel.valdres.no.

Vi har også en egen sykkelguide med hele 25 turforslag og kart. Denne kan bestilles på info@valdres.no.

1. Vasetvatnet Rundt 11 km

Lett familierunde på fine grusveier i et koselig terreng langs Vasetvatnet. Lite kupert.

2. Pardisrunden fra Tisleidalen 18 km

Fin runde i variert terreng, asfalt de første km, deretter skogsveier/grusveier. Gode bade- og fiskemuligheter underveis.


Bike route 938707 - powered by Bikemap 

3. Nordre Fjellstølen og Tisleidalen 28 km

Lite trafikkerte grusveier i et flott skogsterreng. En bratt sti mot slutten av turen der de fleste må trille sykkelen, men ellers en behagelig tur. Du passerer flere fine fjellvann og små fjorder langs ruta og vi anbefaler en avstikker til Jettegrytene ved Kvitingen.


Bike route 938715 - powered by Bikemap 

4. Rundtur Fagernes og Leira 18 km

Familievennlig tur som starter på Fagernes. Følg gang- og sykkelvei til Leira og ta deretter inn på en frodig og rolig skogsvei. Vi anbefaler en stopp ved Faslefossen. Mange fine bade- og fiskeplasser underveis. Det er en svak stigning opp til hovedveien igjen før man følger gang- og sykkelveien tilbake til Fagernes.

5. Nord-Etnedal Rundt 37 km

En hyggelig tur som tar deg forbi flere seterområder og bygdelag. Turen går delvis på asfalt og delvis på grusveier/stølsveier. Bratt stigning de første 2,5 km, men deretter et lettere kupert terreng.


Bike route 938776 - powered by Bikemap 

6. Øyangrunden 32,5 km

En variert rundtur fra Beitostølen med mange hyggelige steder å stoppe. Ca. halvparten av turen er på asfalt og resten på grusvei i et flott terreng. Noen bratte stigninger. Anbefales ikke for familier med små barn eller uerfarne syklister.


Bike route 938766 - powered by Bikemap 

7. Rundtur i Stølsrike 110 km

En flerdagstur på høytliggende fjellveier gjennom et av Norges flotteste stølsområder. Flere overnattingsmuligheter underveis. En flott opplevelse for familier med større og aktive barn med erfaring på sykkel. Flere kortere alternativer finnes i dette naturskjønne område.


Bike route 938704 - powered by Bikemap 

8. “Mjølkevegen” fra Vinstra til Gol, totalt ca. 196 km

Mjølkeveien ble kåret til Norges 3. flotteste sykkelrute av magasinet ”Reise og Ferie” i 2009. Denne ruta gir deg noe av det beste Valdres har å by på og du kan velge om du ønsker å sykle hele strekningen, eller bare deler av den. Norske Bygdeopplevelser (www.norske-bygdeopplevelser.no) tilbyr en 6-dagers ferdigpakka tur langs Mjølkevegen. Opplev noen av landets vakreste fjellområder samt et av Norges største og mest aktive stølsområder. Turen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser. Store deler av ruta er skiltet, men det varierer noe. Ta derfor med et detaljert kart.