Andre tips

Tips

Klær

Klær til sykkelturenDu bør tenke vekt når du pakker og dersom du har som utgangspunkt at turdager har andre krav enn hverdager, kan oppakningen bli helt overkommelig. Du trenger for eksempel neppe fullt klesskift hverdag. Her følger noen råd om hva som bør være med, og noen tips for å få bagasjen lettere.

Klimaet i Norge er skiftende og spennende. Også om sommeren må man være forberedt på ufyselig og kjølig vær, særlig på fjellet. Lette ytterplagg i vanntett og gjerne pustende kvalitet er et godt utgangspunkt for å beskytte seg og ha det komfortabelt. Vanlig treningsjakke og bukse er ikke tilstrekkelig i dårlig vær. På fjellet bør også lue og votter pakkes, gjerne sammen med skoovertrekk laget for sykling.

Superundertøy er gode basisplagg og en tynn fleecejakke eller lett ullundertøy isolerer bra.

Dersom turen ikke inkludere overnatting ute trenger man ikke mye varme klær, siden sykkelaktiviteten i seg selv produserer kroppsvarme.

Vanlige jeans er lite egnet som sykkelplagg, det er heller ikke tykke ullgensere. Joggesko har myke såler og kan gi ømme føtter for en syklist. Skal du sykle flere timer om dagen kan det være en ide å bruke sko med stivere såler, for eksempel såkalte trekkingsko eller lette fjellsko.

På litt lengre sykkelturer vil det være komfortabelt å ha egne sykkelbukser m/sittepute.