Andre tips

Tips

Bagasje

Bagasje på sykkelturenMange overvurderer behov for oppakking på tur og får en unødvendig omfangsrik og tung bagasje å dra på. Dette vil særlig merkes i oppoverbakkene. Å pakke lett er en kunst og med erfaring vil du lære hva du faktisk trenger på tur og hva som kan legges igjen hjemme.

Har du mer enn tre-fire kilo oppakning bør du droppe ryggsekk og i stedet velge sykkelvesker. Sykkelvesker finnes i flere kvaliteter, og de vanntette er absolutt å anbefale. Bruker du vesker både foran og bak vil du få en meget god stabilitet på sykkelen.

En liten styreveske er kjekk å ha av flere grunner. Du kan feste kartet på lokket og dessuten få tilgang på ting du trenger i farta, som snacks, penger, solbriller, en lett regnjakke etc.

Jo flere ting du legger igjen, jo lettere blir bagasjen. Dersom hovedmålet for turen er primært er sykling, finnes det ting som kanskje kan legges igjen, for eksempel kikkert, radio, bøker, discman, termos, turøks, og ekstra kokekjele. Prøv også å beregne mat og toalettartikler slik at du har med akkurat nok til turen, men heller ikke mer.

Gjenstander av glass (f.eks syltetøyglass) bør ikke være med! Knekkebrød er ingen god idé å ha i veskene på grusvei-turer. Klissete pålegg bør bare tas med bare om de transporteres i beholdere med skrulokk.