Relaterte turer

Rutetips

Smøla

Attraksjoner og andre aktiviteter

Havfiske

Her er det kort vei til havet, om sommeren kan sjøen koke av makrell like utenfor vinduet ditt. Ikke langt fra brygga kan du fiske småsei og lyr fra båt. Det er også fint å fiske fra svabergene. På sensommeren og utover høsten er det krabbefiske. Om høsten og vinteren er det torskesesong.

Ferskvannsfiske

Smøla passer godt for deg som liker ferskvannsfiske, for her har vi mange ferskvann og mindre vassdrag. Ferskvannsfiske er tillatt i perioden 01.11.–31.12 og 01.01.–15.09. Hopavassdraget ligger i gåavstand fra Hopen Brygge. Smøla er kjent for sine mange gode fiskevann. Det er en aktiv fluefiskeklubb i kommunen. Fiskekort til salgs.

Med båt, kano eller kajakk i skjærgården
Du må ikke fiske selv om du er på sjøen. Smøla-skjærgården er best sett fra sjøen, her er øyer og fine strømmer å padle i. Ta med deg litt god mat og drikke, gå i land på en liten øy og nyt naturen og roen her ute ved kysten.

En liten seiltur

“Otnesgeita” er en tradisjonell nordmørsk geitbåt på 28 fot. Om sommeren ligger den ved flytebrygga vår slik at du kan studere den nærmere. Det er fire hopaværinger som eier den, og den er delvis stilt til disposisjon for Hopen Brygge og gjestene våre. Ønsker du å oppleve følelsen av å bevege deg på havet med vinden som drivkraft? Spør oss på Hopen Brygge, så prøver vi så godt vi kan å legge forholdene til rette for en seilas på gamlemåten.