Relaterte turer

Rutetips

Smøla

Kort introduksjon

Smøla, ytterst mot Atlanterhavet mellom Kristiansund og Trondheim. Hauggjela fyr. Foto: Wigdis WollanVelkommen til Smøla – ditt sted ved havet!

Øykommunen Smøla ligger helt ytterst mot Atlanterhavet mellom byene Kristiansund og Trondheim. Her er det et særpreg du ikke finner maken til, med et prærieaktig landskap og en fantastisk skjærgård som består av mer enn 5800 øyer, holmer og skjær.

Smøla har norges største lavlandsslette – som å sykle over Hardangervidda, men med kort vei til havet og storfisken! Smøla er den største øya i Møre og Romsdal, helt nordvest i fylket med grense til Trøndelag. Et spennende øysamfunn ønsker deg velkommen til rike opplevelser.

Mange hurtigbåtanløp daglig fra Trondheim og Kristiansund gjør det lett å komme til Smøla med sykkel, men det føles likevel så langt borte med sitt helt særegne landskap og fantastiske utsikt der langt ute i havet.

Øya er flat, høyeste punkt over bakken er ca. 70 meter, og alle veiene er godt egnet for sykling. Fire gode sykkelruter er merket og lett tilgjengelig; “I vikingeland”, “Over heia”, “Med vind i seila” og “Skjærgårdsveien”.
Alle turene er lettsyklet og dermed godt egnet for mindre barn og voksne i normal fysisk form.