Relaterte turer

Rutetips

Fortsett til Vesterålen med ferge

eller til Helgelandskysten med HurtigrutenVesterålen

Øyhopping i Troms

Kort introduksjon

Hamn i Senja, Troms. Senja Reiseliv ASOpplev det fantastiske kystlandskapet ut mot havet på øyene Kvaløya, Senja og Sommarøy mellom Tromsø og Vesterålen. Kombiner turen med hurtigbåt enten tilbake til Tromsø eller ferje videre til Vesterålen.

Deler av turene over Senja går på Nasjonale Turistveger

 

Pakket og klart – Sykkelpakker i Troms

Området sør for Tromsø har blitt utviklet med mange flotte Syklist Velkommen bedrifter som vist under Syklist Velkommen overnatting her. Norske Bygdeopplevelser samarbeider med en rekke koselige små overnattingssteder i nettverket Arctic Coast Cycling.

Se acticcycling.no for oversikt over ferdigpakka 4-5 dagersturer på Senja og 8-9 dagersturer fra Tromsø til Vesterålen. Her er noen:

Senja – rundtur med turleder

Tromsø – Sommarøy – Mefjorden – Hamn (2 døgn) – Finnsnes – Tromsø.
Denne turen passer for voksne og barn fra 12 år.

Les mer og bestill

 

Senja – selvguidet rundtur 8 dager

Tromsø – Sommarøy – Mefjorden – Hamn (2 døgn) – Finnsnes – Tromsø.
Denne turen passer for voksne og barn fra 12 år.

Les mer og bestill

 

Senja – selvguidet rundtur 4 dager

Tromsø – Sommarøy – Mefjorden – Hamn – Finnsnes – Tromsø.

Les mer og bestill

 

Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær

Tromsø – Sommarøy – Senja – Andøya – Bø – Sortland – Stokmarknes – Svolvær

Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et paradis for deg som liker en opplevelsesreise på sykkel på store og små øyer! Ta et dypt åndedrag og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap.

Les mer og bestill

 

Denne turen kan kombineres med neste tur sørover i Lofoten:

Lofoten fra Svolvær til Å

Bølgebrus, hvite sandstrender, lukten av ramsalt sjø, tørrfisk, midnattssol, måkeskrik, motvind, medvind, sol og regn, ville fjell som kneiser stolt rett opp fra havet. Dette, pluss mye mer, er Lofoten.

Fra sykkelsetet kommer du i nærkontakt med naturen og du har god tid til å nyte og sanse alle inntrykkene. Ruten fra Svolvær til Å går innom idylliske fiskevær og tettsteder. Henningsvær, ”Lofotens Venezia”, Gimsøya, Ballstad, Nusfjord og Reine, med en avstikker til Å.

Les mer og bestill

 

Heller bare leie sykkel og fikse tur selv?

Tromsø Outdoor står klare med utleiesykler, vesker, termos, klær, og ruteforslag videre til flere Syklist Velkommen bedrifter i passe avstand som står klar til å ta vel i mot deg. Det er ingenting som står i veien for å ta en herlig sykkeltur utover Senja og Sommarøy på impuls hvis du er i Tromsø!

Les mer og bestill

Se Jenter på Hjul på Ishavskysten