Relaterte turer

Rutetips

Numedalsruta

Rutebeskrivelse med kart

Start/mål:

Geilo – Larvik. Lengde: 280 km. Høydeforskjell: 995 meter (Dagalifjell 1065 moh – Larvik 5 moh).
Samlet stigning ca. 1500 høydemeter.

Strekning:

Sykkelruta går store deler av vegen langs Numedalslågen. Ruta går i et svært variert landskap fra høyfjell til hav. Det er for det meste lite trafikk langs vegen. Enkelte korte strekninger har grusdekke (ca. 15% av strekningen), ellers asfalt.

Skilting:

Hele ruta er skiltet.

Familievennlig:

Spesielt barnevennlig er strekningene; Dagalifjell – Rødberg (43,5 km gjennom en vakker seterdal), Veggli – Rollag (16 km i flatt terreng langs solsvidde stuer og middelalderhus) og Brufoss – Larvik ( 57km langs Numedalslågen på lite trafikkerte veger). Numedalsruta går fra Geilo via Kongsberg til Larvik. Den følger Numedalslågen, Norges nest lengste elv, store deler av strekningen. Fra Dagalifjellet til Larvik har sykkelruta et fall på hele 1000 meter. Den går hovedsakelig på lite trafikkerte veger. Gode tog- og bussforbindelser gir deg muligheten til å starte og avslutte sykkelturen hvor du ønsker.


Bike route 1663919 - powered by Bikemap 
Fra Geilo til Dagalifjell går sykkelruta i et kupert terreng. Tar du utfordringen og tråkker opp bakkene blir du belønnet med en storslagen utsikt, – og nedoverbakker! For deg som ønsker å ta det mer med ro, anbefaler vi å ta buss eller taxi på denne strekningen. Fra Dagalifjell til Rødberg går ruta gjennom Smådøl, en vakker og levende dal med aktiv seterdrift flere steder. Se opp for sau i vegen!