Nasjonale sykkelruter

Kort introduksjon

Nasjonale Sykkelruter oversiktskart Stiftelsen Sykkelturisme.Sykkel er et utmerket fremkomstmiddel, også på ferie.

Norge har i dag flere ruter tilrettelagt for sykkelferie. Rutene er de fleste steder merket med egne sykkelskilt og det er utarbeidet kart, rutebeskrivelse og annet nødvendig informasjonsmateriell. Det er tilfredsstillende servicetilbud og mange attraksjoner langs rutene.

Disse sidene gir en oversikt over sykkelruter i Norge. Rutene er primært lagt til veier med liten eller ingen biltrafikk. Langs rutene finner du severdigheter/attraksjoner, serveringstilbud og muligheter for bading, turgåing og andre aktiviteter. Hvorfor ikke ta med fiskestang? Ved rutens startpunkt, i byer og på større tettsteder er det som oftest mulig å leie sykkel, mer info om sykkelleie finner du under hver enkelt rute.

Vær oppmerksom på at det ikke alle steder er klargjort for syklister i forhold til skilting, tunneller stengt for syklister eller veistrekninger skjermet for mye trafikk, slik at du bør sjekke hos turistkontorene i området du ønsker å sykle i før du legger ut på tur. Rapportering av mangelfull skilting foretas direkte til Statens Vegvesen på telefon 175, det vil da bli loggført og videresendt til rette vedkommende.

Se stort nasjonalt sykkelkart for ruteforslag (2MB)