Relaterte turer

Mjøstråkk

Kort introduksjon

Hvorfor ikke ta ferien på sykkel, og sykle rundt Mjøsa? Opplev tettsteder og Mjøsbyne Lillehammer, Hamar og GjøvikMjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa.

Ved Mjøsa ligger de tre største Mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer i tillegg til en rekke mindre tettsteder.

Sykkelruta er godt skiltet og veiene det sykles på er en kombinasjon av grus og asfalt.

Det finnes en rekke attraksjoner og severdigheter rundt Mjøsa som er merket og beskrevet i “Mjøstråkk-kartet”. på sykkel rundt Mjøsa får man oppleve den vakre innsjøen på nært hold, med duvende åkrer og grønne åser som omgivelser. Få ekte opplevelser og glede på sykkel rundt Mjøsa!

Rutene passer både for barn og voksne, og det er flere forskjellige distanser å velge mellom.

Ruta er fra Middels lett til middels krevende. Barn fra 10 års alder kan være med på deler av ruta, for eksempel fra Totenåsen til Gjøvik.

  • Minnesund – Gjøvik 72 km – Krevende
  • Gjøvik – Lillehammer 48 km – Middels krevende
  • Lillehammer – Hamar 61 km – Middels lett
  • Hamar – Minnesund 53 km – Middels lett

Mjøstråkk er skiltet som sykkelrute 7 med eget “Mjøstråkk”-symbol på skiltene. Ruta går gjennom et variert kulturlandskap forbi korn og potet, hester og storfe på beite, og gjennom noe skog, mens lengre strekninger har nærhet til Mjøsa. Underveis brytes roen av byliv med mulighet for flere aktiviteter!

Ønsker du å kombinere sykkelturen med en opplevelse med Mjøsas hvite svane, Skibladner kan du ta med sykkelen ombord. På grunn av begrenset plass er det lurt å bestille på forhånd. Send mail til Skibladner på skibladner@skibladner.no

 

Sykkelturer rundt Mjøsa

På Gjøvik finner du flere nærmest bilfrie veier og stier som er ideelle for sykkel.  Enten om du vil oppleve attraksjoner eller natur, eller bare få litt mosjon har vi en sykkeltur som passer for deg. Har du ikke med deg din egen sykkel kan du leie hos turistkontoret på Gjøvik!

Les mer og bestill tur