Relaterte turer

Rutetips

Finest utsikt og lettest sykling for du ved å sykle fra Voss til Rosendal. Få en hel rundtur fra Bergen med toget til Voss, sykle Voss - Rosendal og ta hurtigbåt tilbake til Bergen.

Ta toget til Haugastøl eller Finse og sykle Rallarvegen til Voss, og fortsett ned til Hardangerfjorden og Rosendal.

Hardangerfjorden

Rutebeskrivelse med kart

Start: Voss
På Hardangerfjordruta er det fint å ha Bergen eller Voss som utgangspunkt, fra Bergen går det tog til Voss, eller gå av på Dale og sykle gjennom idylliske Eksingedalen før du kommer til Voss.

Fra Voss er det slakk stigning opp til Skjervet, hvor du kan sykle gamleveien ned Skjervet forbi fossen og ned til øvre Granvin.

Videre til Ulvik
Ta gamleveien til Ulvik fra Granvinsvatnet over Espelandsdalen, og opplev Ulvik med fruktgårder og ciderproduksjon. Fra Ulvik kan du enten ta hurtigbåt til Eidfjord eller Kinsarvik, eller du kan sykle ut til Bruravik og ta ferje (fra 17. august 2013 over den nye Hardangerbrua).

Sørsiden av Hardangerfjorden til Kinsarvik
Sykle fra Brimnes til Kinsarvik – her er det noe trafikk men stort sett fin vei og god sikt bortsett fra et lite parti før Kinsarvik.  I Kinsarvik kan du ta en liten avstikker opp Husadalen til en storslått foss og flotte turmuligheter.

Ullensvang og Jondal
Ferje fra Kinsarvik til Utne, og fra Utne til Herand sykler du tvers igjennom fruktgårdene på idylliske veier med liten trafikk. I sesongen er det frukt og bær å få kjøpt langs veien. På toppen av fjellet Samlen kan du ta en avstikker på 3 km til Hardanger Kulturgalleri med utstillinger og arrangementer.

I Jondal kan du oppleve Folgefonna på nært hold – Folgefonni Breførarlag har turer opp til breen og snøen på Folgefonna Somarskisenter, ta kontakt med turistkontoret i Jondal.

Nordsiden av Hardangerfjorden Tørvikbygd – Gjermundshavn
Ferje fra Jondal til Tørvikbygd, og en fin sykkeltur ut til Nes i Mundheim hvor du kan bo på koselig gårdstun. Sykle videre til Gjermundshavn og ta ferje over til Årsnes.

Sørsiden av fjorden til Rosendal
Fra Årsnes er det bare 9 km til Rosendal med flere overnattingssteder, restauranter og et rikt kulturtilbud på Baroniet Rosendal.

Fra Rosendal kan du enten ta hurtigbåt tilbake til Bergen eller sykle videre til Sunde og ta hurtigbåt til Leirvik på Stord.

Kart over hele ruta til og med Leirvik:


Bike route 2369939 - powered by Bikemap