Relaterte turer

Rutetips

Finest utsikt og lettest sykling for du ved å sykle fra Voss til Rosendal. Få en hel rundtur fra Bergen med toget til Voss, sykle Voss - Rosendal og ta hurtigbåt tilbake til Bergen.

Ta toget til Haugastøl eller Finse og sykle Rallarvegen til Voss, og fortsett ned til Hardangerfjorden og Rosendal.

Hardangerfjorden

Kort introduksjon

Sykle langs Hardangerfjorden fra Rosendal til Voss via Jondal, Utne, Kinsarvik og Ulvik. Fantastisk tur med 3 ferjestrekninger.Sykle Hardanger på kryss og tvers med noen av de flotteste stedene som Hardanger har å by på:

  • Voss med sitt store aktivitetstilbud og trafikknutepunkt for flere sykkelruter og offentlig transport.
  • Ulvik, den idylliske fruktbygda som har vært på turistkartet i over 100 år. Du kan fremdeles få komme på besøk på en gård og smake på produksjonen!
  • Kinsarvik med fornøyelsespark og fruktgårder og de berømte munketrappene for de som ønsker en fottur
  • Utne med Hardanger Folkemuseum
  • Herand med fin badestrand for en forfriskende dukkert, helleristninger, kultursti, båtbyggermuseum m.m.
  • Jondal med sine idylliske og lite trafikkerte landeveier intakt, og muligheter for en avstikker til Folgefonna Sommarskisenter.
  • Rosendal med Baroniet Rosendal og landskapsparken, Steinparken med skulpturer av Bård Breivik, Kvinnherad kyrkje fra 1255, Skaalurensamlinga båtbyggermuseum og mange kunstgallerier.

Ruta byr på et fantastisk fjordlandskap med hele tre fjordkryssinger med ferje. Ferjestrekningene byr på en velfortjent pustepause, litt mat og drikke, og ikke minst – å nyte utsikten fra fjorden!

Anbefalt startpunkt: Voss

Vi vil anbefale å sykle fra Voss i retning Rosendal på grunn av forholdsvis tøff stigning både fra Granvin opp til Voss, og fra Herand over Samlen i retning Utne. Den andre retningen (start på Voss) har lengre, men slakkere stigning, og man starter oppe på fjellet (Voss). Hit kan man komme med tog både fra Oslo og Bergen.

Kortere tur

Man kan fint oppleve Hardangerfjorden på sykkel på en dag også: ta bussen fra Bergen til Norheimsund, båt Norheimsund – Utne, sykle til Herand og ta båten tilbake til Norheimsund og returnere til Bergen med buss. Sykkelutleie i Herand som sørger for at sykkelen venter på Utne, og kan forlates i Herand.

For de ekstra spreke

De som ønsker en litt lengre tur helt ut mot havet kan fortsette fra Rosendal til Sunde (ca. 31 km) og ta hurtigbåt til Leirvik på Stord. Her kan man ta Flaggruten til Bergen eller Haugesund/Stavanger, eller oppleve de mange fine sykkelrutene Sunnhordland har å by på.

 

Pakket og klart – Sykkelpakker i Hardangerfjordområdet

Norske Bygdeopplevelser har flere flotte sykkelpakker, blant annet disse i Hardanger og Sunnhordland:

 

Hardangerfjordruta fra Voss til Rosendal

Hardangerfjordruta er et lite stykke Norge, med mektig utsikt mot fjorden, fjella og isbreen Folgefonna.  Fra sykkelsetet får man disse flotte synsinntrykkene i sakte film. Sykle Hardanger på kryss og tvers med noen av de flotteste stedene som Hardanger har å by på:

(Bergen) – VOSS – GRANVIN – ULVIK – KINSARVIK – UTNE – HERAND – NORHEIMSUND – ROSENDAL – (Bergen)

NYHET: Vi har utvidet turen med en dag, som gir deg anledning til å delta på bretur på Folgefonna eller andre aktiviteter i Hardanger.

Les mer og bestill tur

 

Denne turen kan forlenges med følgende pakke:

Rundtur i Sunnhordland med bagasjetransport

Opplev Bergen og det flotte vestnorske fjordlandskapet Sunnhordland på sykkel! Krydre turen med besøk i baronibygda Rosendal, bluesbygda Skånevik, Leirvik på Stord og det idylliske handelsstedet Bekkjarvik på Austevoll.
Turen går i variert og kupert fjordlandskap og man får med seg et lite stykke Norge i miniatyr, med fjell, fjord, frodige bygder og koselige tettsteder med ulike aktivitetstilbud.

Les mer og bestill tur

 

Se filmer fra turen: