Relaterte turer

Fint utgangspunkt for:

Geilo

Geilo Bikepark

Downhillparken i Geilo Sommerpark byr på en spennede sykkelopplevelse for både nybegynnere og erfarne syklister. Stolheisen frakter deg og sykkelen din til topps, der moroa begynner!

Gelid Bike park kartLøypefakta:

Antall løyper: 10 (derav 4 i barneområdet)
Lengste løype: 2,2 km
Totale løyper: 9,9km
Høydeforskjell: 278 m

På veien ned finner du et utvalg av løyper å velge mellom- tekniske singletracks, doseringsløype eller en familievennlig grusvei. Alle løyper er skiltet i forhold til forskjellige vanskelighetsgrader.

Nybegynner
Har du lyst å prøve utforsykling for første gang? Dette er et supert sted å begynne! Geilo Sommerpark har terrengsykler, utforsykler og beskyttelsesytstyr til utleie. I familieløypa Bjørneløypa er det også en grillplass hvor hele familien kan kose seg med grilling og nydelig utsikt mot Hallingskarvet.

Barnedownhill
Geilo Sommerapark har også downhilløyper som er tilpasset barn i alder 5år +. Det er en skillsløype og en teknisk løype – perfekt for alle barn som synes det er gøy med sykling! Passer også godt for voksne. Området har en egen båndheis, som selv de minste barna klarer å ta alene.

Bjørneløypa – downhill for nybegynnere

I Bjørneløypa kan hele familien kose seg med god plass, fin utsikt, og så mye eller lite fart som man ønsker. Dette er en 2325m fin sykkelvei som er helt perfekt for nybegynnere og de som har aldri prøvd downhillsykling før.

Slakter’n – single track

Dropp, hopp, doseringer og bruer er å finne i Slakter’n. Her er det ingen maskingravd motorveg, bare ekte singletrack, med noen fine, bratte og tekniske partier. Løypen er i konstant utvikling, bygget av den lokale dugnadsgjengen av ivrige syklister

Sunny Daze – single track

En blå løype som går gjennom skogen, over bruer og mosestein på vei ned til Geilolia. I stil med de andre løypene, er denne også i ”natural style”. En håndlaget singletrack som passer inn i det flotte fjellterrenget.

Se filmer fra downhill på Geilo

 

Stisykling i Hallingdal

Velg enkle og relativt flate høyfjellsstier eller legg ut på en tøff topptur. For tips til hvor du kan sykle på Geilo og i resten av Hallingdal kan du ta en titt på trailguide for Hallingdal laget av lokale entusiaster.

Du kan sykle veier og stier i utmark, som fører til utmark og overalt i fjellet. Imidlertid er sykling forbudt i Hallingskarvet Nasjonalpark og i Hardangervidda Nasjonalpark er sykling kun tillatt på Tinnhølvegen og godkjente traktorsleper.

Syklistenes stivettregler:

  1. Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere.
  2. Du har alltid vikeplikt for fotgjengere.
  3. Begrens farten slik at du ikke er til fare eller ulempe for andre, særlig langs veier og stier som innbyr til høy hastighet, eller i uoversiktlige partier.
  4. Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti.
  5. Ikke lag nye spor. Dersom du ikke har ferdigheter til å forsere en hindring, gå av sykkelen.
  6. Unngå å sykle på spesielt sårbare stier like etter perioder med mye nedbør.
  7. Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer.
  8. Bær sykkelen gjennom myrområder slik at det ikke dannes dype spor.
  9. Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker.
  10. Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett.