Relaterte turer

Rutetips

Bø/Midt-Telemark

Kort introduksjon

Bø i Telemark med sykkelstier, badeland, og kort vei til Telemarkskanalen.Midt i Telemark, bare 2 timer fra Oslo, finner du tettstedene Bø, Gvarv, Lunde og Ulefoss – der tradisjon møter innovasjon både i natur og kultur. Fra Norsjø til Lifjell og fra Telemarkskanalen til Bø Sommarland. Vi ønsker deg velkommen til oss – et fantastisk fylke for sykling. Variasjonene er mange og mulighetene er nesten uendelige når det gjelder å kombinere syklingen med et annet transportmiddel.

Som Syklist Velkommen destinasjon legger Midt-Telemark spesielt til rette for sykkelturister.

Det finnes gode kart og beskrivelser for lette og mer krevende ruter både på grus og asfalt. Klikk på Oversikt over ruter til venstre på siden.

Området har flere utvalgte syklist velkommen bedrifter som tar spesielt godt vare på deg som ferdes på to hjul!

 

Pakket og klart – Sykkelpakker i Bø/ Midt-Telemark

Telemark Turist AS har en rekke sykkelruter tilgjengelig, mange av disse er tilgjengelige som fiks ferdige pakker fra VisitTelemark. Her er en rekke klassikere å velge mellom:

Sykkelpakken “Den lille kanalturen”

2 dager. Kanaltur fra Ulefoss til Fjågesund En sykkeltur langs kanalen du sent vil glemme!

Les mer og bestill

 

Sykkelpakken “Den store kanalturen”

4 dager. Båttur fra Ulefoss til Dalen, overnatting på Dalen Hotel før du sykler tilbake med overnattinger på Quality Straand Hotell Vrådal og Kilen Feriesenter.

Les mer og bestill

 

Sykkelpakke “Fjågesundtråkken”

Dagstur. Bo i Lunde rett ved Telemarkskanalen og kombiner sykkelturen med en tur på en av kanalbåtene. Sykling fra Lunde til Ulefoss, kanaltur fra Ulefoss til Fjågesund og sykling fra Fjågesund tilbake til Lunde.

Les mer og bestill

 

Sykkelpakke “Lundetråkken”

Dagstur. En flott sykkeltur som passer for hele familien, hvor man også får med seg en slusetur med en av de gamle kanalbåtene på Telemarkskanalen.

Les mer og bestill

 

Sykkelpakke “Sjarmøretappen”

2 dager. Sykkelturen starter i Ulefoss. Her reiser dere med M/S Victoria, M/S Telemarken eller M/S Henrik Ibsen til Lunde. Vel fremme i Lunde blir det overnatting på Lunde Vandrerhjem (2 km fra Lunde Sluse). Retur til Ulefoss på sykkel (11 km).

Les mer og bestill

 

 

Se Jenter på Hjul i Telemark: